Srijeda, 12 kolovoza, 2020

DOMINO EFEKT IDE DALJE: Još jedan veliki grad uklanja Titovu ulicu

”Mala lustracija se više ne može zaustaviti, Tito završava u smeću”

Uz ukidanje naplate parkiranja u pojedinim dijelovima grada te novi ustroj gradskih upravnih odjela, jedan od prvih poteza novog gradonačelnika Karlovca bit će preimenovanje Trga Josipa Broza.

Jedan od prvih poteza novog gradonačelnika Karlovca Damira Mandića bit će preimenovanje Trga Josipa Broza.

On je, doduše, pojasnio da je još bivši gradonačelnik Damir Jelić tu temu uputio u proceduru Gradskog vijeća, a prije toga će tema morati proći i proceduru Odbora za imenovanje ulica i trgova, no kako s oba tijela upravlja HDZ, sasvim je izvjesno da će dio grada u kojemu se nalazi gradska tržnica ostati bez imena Josipa Broza, piše Jutarnji list.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić smatra da je Josip Broz Tito simbol totalitarnog režima koji je negirao sva ljudska prava, ali napominje da se sam osjeća antifašistom, kao što bi se svatko zdravog razuma tako trebao osjećati.

Ipak, Mandić bi bio sretan da svi hrvatski gradovi imaju trgove koji bi, umjesto po Titu, nosili ime po žrtvama totalitarističkih režima.

Karlovački trg vjerojatno će dobiti ime po hrvatskim braniteljima te će se zvati Trgom hrvatskih branitelja. Inicijativu za preimenovanje pokrenuli su predstavnici osam udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Kako to ime nosi susjedni trg, onaj pred karlovačkim sudom, znači da bi se on samo proširio na područje tržnice.

Komentari

Komentari