Nedjelja, 12 srpnja, 2020

Dokumenti otkrivaju: Glavna javna bilježnica radi za zločinačku organizaciju!

Javni bilježnici iznad policije, suda, USKOK-a i zakona!

Kako je javnobilježnički ured Lucije Popov, mogao ignorirati rezultate istraga policije, USKOK-a i Državnog odvjetništva, kao i same sudske presude, kojima je nepobitno utvrđeno da su predmetne nekretnine pokojnog Mire Čalušića, na perfidan i kriminalan način, otete od svojih izvornih vlasnika? Dakle, kako je moguće, da nakon svega, te nekretnine nasljeđuje njegov otac Frano Čalušić, koji se na listi poreznih dužnika 2017., nalazi na visokom 12-tom mjestu? Isti Frano Čalušić, odmah nakon ostavinske rasprave, temeljem bjanko zadužnica, nekretnine prepušta stanovitom Tomislavu Miletiću, odnosno, preko te osobe, provode se ovršni postupci nad nekretninama.

O svemu smo razgovarali s oštećenicima, žrtvama lihvarskih ugovora, koji godinama vode bitke po sudovima. Državno odvjetništvo, primilo je kaznene prijave protiv osumnjičenih osoba. Predmet je dobio evidencijski broj, a žrtve lihvara informaciju da su izvidi u tijeku. Naša redakcija nalazi se u posjedu kompletne dokumentacije ovog apsurdnog slučaja. U kaznenoj prijavi, koju je dobio i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, Ivica Kevo iz Švedske, između ostalog, navodi i sljedeće informacije te postavlja konkretna pitanja Državnom odvjetništvu.

„Postavlja se pitanje tko ili zašto ,svjesno ili nesvjesno iz Porezne uprave je napravio da Frano Čalušić i pomagači imaju vremena i mogućnosti da rade radnje koje sam vam opisao  a koju dokumentaciju vama dostavljam, tim vise da je rješenje o nasljeđivanju koje je preuzeo Frano Čalušić poslano svim poreznim uredima u gradovima gdje se nekretnine nalaze. Zašto porezni dug Mire Calusica nije prebačen na Franu Čalušića danom  pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju !??.
Pitanje je kako je javna bilježnica Lucija Popov sastavila rješenje o nasljeđivanju  i izostavila cijelih 12 nekretnina koje smo mi našli a možda ih ima još, a koje nisu ušli u rješenje o nasljeđivanju,  da li je to napravila svjesno ili joj je možda dokumentaciju priložio i sastavio odvjetnik Zvonimir Raić, kom je riešenje o nasljeđivanju i poslano ,a sve u cilju možebitnih planiranja i počinjenja kriminalnih radnji u budućnosti.
Kako je moguće da sud tj Javna bilježnica u rješenju o nasljeđivanju napiše citiram: Banke navedene u izreci će nasljedniku po pravomoćnosti ovog rješenja izvršiti
isplatu novčanih potraživanja navedenih u točki 39-59 izreke ovog rješenja. Javna bilježnica je morala znati da postoji zabilježba opterećena i otuđenja Županijskog suda u ZG OD 4.1. 2013 na ta sredstva!!?,.
0vako ispada da je sud naložio banci da isplati novce nasljedniku koji su  blokirani i postavlja se pitanje je li Frano Čalušić zatražio isplatu tih novčanih sredstava, tko je sastavio zahtjev ,jesu li čak novci i isplaćeni itd. I malom djetetu je jasno da se ovdje radi o pokušaju prikrivanja stvarnog činjeničnog stanja. Odakle ljudima koji su pomagači u fiktivnom prijenosu nekretnina sa Frane  Calušića na sebe novci jel se radi nenormalnim ciframa za koje Frano Čalušić piše razne fiktivne bjanko zadužnice, ugovore o posudbi, itd, a sve u cilju prikrivanja toka novca i onemogućavanja  države i oštećenika da ostvare svoja prava…“

Na žalost, ovakav rasplet događaja, mogao se naslutiti nakon što istragom policije i USKOK-a, nisu obuhvaćene svi članovi kriminalne hobotnice.

Pokojni Vinko Žuljević Klica, bio je partner pokojnog Mire Čalušića?

Dio žrtava, koje i danas strahuju za život i primaju prijetnje, ispričale su nam da ih je svojedobno zvao prijetio im,  kasnije likvidirani šef podzemlja, Vinko Žuljević zvan Klica. Čini se da je Miro Čalušić bio najeksponiraniji član ove organizacije, no tu postoji i jasna pozadina, sprega između javnih bilježnika, odvjetnika, ali i pojedinaca iz pravosuđa i Porezne uprave. Ti ljudi, barem zasad, nisu se našli na optuženičkoj klupi, piše Dnevno.hr

Razgovarali smo i s Nediljko Banićem, vlasnikom hotela „Astorija“ u Trogiru. Banić se i dalje nalazi u posjedu nekretnine, ali mu nad hotelom i drugim nekretninama, i dalje visi prijetnja ovršne mafije. Kao najodgovornijeg javnog bilježnika, Banić navodi Velimira Čerića, o kojem je pisao i Jutarnji list.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/cera-ne-da-pare-on-je-lik-iz-legendarne-stuliceve-pjesme-a-optuzen-je-da-je-zadrzao-19-mil-eura-od-prodaje-zgrade-u-kojoj-se-nalazilo-slavno-kino/8289917/

Nekretnine oko kojih se vode građanski sudski sporovi vrijede gotovo 50 milijuna kuna. Problem je u tome što sudovi donose različite presude. Iako bi temelj svih postupaka trebala biti sudska presuda protiv Mire Čalušića i Ivana Anđelića, kojom je oštećenicima naložena da svoja prava ostvare shodno zaključcima suda, u građanskim sporovima, neki sudovi svjesno ignoriraju te činjenice. Tu se vraćamo na početak priče o samoj istrazi. Logistika, koja je čitavo vrijeme osiguravala podršku Miri Čalušiću, nije niti okrznuta u istrazi, a kamoli u sudskom postupku. Stroj za pljačku i otimačinu, sastavljen od dijelova pravosuđa, Porezne uprave i ministarstva financija, i dalje funkcionira besprijekorno. Dapače, neki inkriminirani pojedinci, poput javne bilježnice Lucije Popov, imaju obraza istupati u javnosti, pa čak i otvoreno lobirati za ovršne ovlasti javnih bilježnika. Radi se o vrlo kompleksnoj i opširnoj temi, koju ćemo obrađivati u nastavcima. Ovom prilikom, objavljujemo dio dokumentacije koja potkrepljuje sve iznesene tvrdnje. Isto tako, zanima nas kako se osjećaju policajci, državni odvjetnici, istražitelji USKOK-a i suci, kada sav njihov rad i trud, pečatom i potpisom, poništavaju javni bilježnici?

Tijekom rada na ovoj priči, nazvali smo i javnobilježnički ured Lucije Popov, predsjednice Javnobilježničke Komore Hrvatske, koja često istupa u javnosti, braneći pritom ovršne ovlasti javnih bilježnika. Gospođa Popov, nije bila dostupna za razgovor. Kada smo objasnili u vezi kojeg postupka zovemo, javila nam se „prisjednica“ Tamara, koja nije željela odgovarati na naša pitanja, pozivajući se na tajnost postupka.

View Fullscreen
View Fullscreen
View Fullscreen
View Fullscreen

Autor:Marin Vlahović / Dnevno.hr
Komentari

Komentari