Subota, 6 lipnja, 2020

DOK SE HRVATI OKUPLJAJU PROTIV BAJAGE, HDZ GA BRANI: Protive se otkazivanju nastupa pjevača koji je zabavljao četnike u okupiranom Kninu

Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a blizak Plenkoviću, ustao je u obranu sutrašnjeg nastupa Momčila Bajagića na “Špancirfestu”, festivalu kojeg financira grad.

On je u svom Facebooku  napisao:

“Nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva i sjajnog rezultata naših vatrenih, brzo smo se vratili u hrvatsku zbilju. Podjele i rasprave o 41. i 45. sada su se preselile na glazbene izvođače. Kada bi se 50 posto energije koju pojedinci ulažu u guranje tema koje nemaju veze s 2018. uložilo na rješavanje stvarnih problema u Republici Hrvatskoj, sigurno bi nam bilo bolje. Temeljno je pravo svakog da iznese svoje mišljenje o aktualnoj temi, ali odgovornost je izvršne vlasti da ne podliježe svakom pritisku i ne mijenja odluke ovisno o reakciji javnosti. U tome se razlikuju lideri od političara. S druge strane, zabrane nikada nisu donijele ništa dobro, niti u državi kao niti u obitelji. Ne treba nam vijeće stručnjaka koje će propitkivati što je dobro za državu ili grad, a što nije. Takav ‘politički sustav’ ima samo jedna država na svijetu. Okrenimo se 2018. i godinama pred nama, povijest ostavimo povjesničarima.”

Dok se Hrvati iz cijele Hrvatske, Bjelovara-Karlovca-Varaždina i drugih gradova okupljaju protiv kako kažu ”provokacije” odnosno nastupa kontroverznog pjevača Bajage, HDZ ga brani.

Isti stav ima gradonačelnik Čehok, liberal, koji je valja priznati bar dosljedan pa je dozvolio i nastup Marka Perkovića Thompsona u Varaždinu pred nekoliko tjedana.

On je rekao,

‘Ništa posebno. Bajaga je nastupao dva puta u osam godina u Varaždinu. Nismo nikada imali protivljenja tom nastupu, niti negativne reakcije. Vjerojatno je to jeka onoga što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin’

Zašto onda postoje zakoni ako “zabrane nikada nisu donijele ništa dobro” i zašto uostalom odgoj djece podrazumijeva zabrane, i zašto se zabranjuje nastupanje Marku Perkoviću Thompsonu nije objašnjeno, kao ni zašto HDZ šutke prelazi preko tih zabrana a zalaže se za srpske izvođače koji su zabavljali okupatorske trupe i koji samo zbog toga nikad više ne bi smjeli nastupiti niti u jednoj državi svijeta koja je bila pod okupacijom dijela ili cijelog svog teritorija, i koja imalo drži do sebe i do dostojanstva svojih građana.

Usto, razdvajanje Karlovca i Varaždina po tome da se u Karlovcu dogodio rat a u Varaždinu nije, pa stoga Bajaga smije u Varaždin, je odraz potpunog nedostatka nacionalne solidarnosti.
Komentari

Komentari