Petak, 24 siječnja, 2020

DOGRADONAČELNIK SE ODREKAO VLASTITE PLAĆE I KUPIO UČENICIMA RAČUNALA: ‘Ispunili smo naša predizborna obećanja’

Od vlastite plaće dogradonačelnik Duge Rese Miroslav Furdek kupio je računala, projektore i panoe za osnovne škole u vrijednosti od 256 tsuća kuna

Dogradonačelnik Duge Rese, Miroslav Furdek, učinio je hvalevrijedno djelo odrekavši se vlastite plaće kako bi taj novac iskoristio za kupnju računala, projektora i panoa za osnovne škole u vrijednosti od 256 tsuća kuna, piše KAportal.

Inače, dr. Furdek i druga zamjenica Katarina Srakočić obnašaju dužnost volonterski. Dok je Katarina Srakočić novcem od svojih plaća uredila dječja igrališta, Furdek je kupio informatičku opremu za škole ukupno vrijednu 256 tisuća kuna.

Žele raditi na društvu znanja

“Dio naših predizbornih obećanja da ćemo raditi na društvu znanja u Dugoj Resi te informatizaciji i opremanju škola iznad standarda, onoliko koliko nam mogućnosti dopuštaju, sada i ostvarujemo. U ovom trenutku u našim osnovnim školama postavljeno je 29 projekcijskih platna, 28 projektora, a sada ćemo uručiti i 30 računala, svakoj školi po 14 laptopa i dva za Učenički dom.

Želimo da naša djeca budu pripremljena za društvo znanja, za konkurenciju i za borbu u 21. stoljeću na tržištu rada. Uz nadu da neće svi otići raditi izvan Hrvatske, jer ovdje ima dovoljno prostora, a i kurikularna reforma koja se provodi vjerujem da će dati rezultate”, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji zamjenik gradonačelnika Furdek.

Računala su nabavljena putem javnog natječaja. Za dobavljača je izabrana domaća tvrtka Comel iz Karlovca, pa će škole imati osiguran i kvalitetan servis za navedenu opremu.

Do kraja godine realizacija druge faze

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar naglasio je da je to samo prva faza, a do kraja godine planiraju realizirati drugu fazu te prikupiti oko 370 tisuća kuna kako bi opremili tri informatičke učionice, piše KAportal.

 


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŠOK NAKON KARNEVALSKE ZABAVE U NJEMAČKOJ: Otišla u stan s nepoznatim muškarcem, izgubila svijest, kad se probudila morala liječniku
>>> KOLIKO IRONIJE U SAMO DVIJE REČENICE: Ovako je Jadranka Kosor komentirala izjavu Milorada Pupovca!
>>> (VIDEO) DIJELITE DALJE, EVO VAM DOKAZA! Za Dom Spremni koristili su Tigrovi i Gromovi
Komentari

Komentari