Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je danas da odbija bilo kakvo uplitanje Amerikanaca u unutarnja pitanja BiH.

Dodik je naglasio da energično odbija svaku vrstu posredovanja bilo koga iz međunarodne zajednice, uključujući i SAD, u vezi s održavanjem sjednica Predsjedništva BiH ili s radom neke druge institucije.

“Jutros su Amerikanci pokušali iskordinirati tri kabineta članova Predsjedništva BiH da nešto urade, ali ja nisam dozvolio svojim savjetnicima da sudjeluju u tome jer, ponavljam, BiH je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a ne od američkog veleposlanstva”, rekao je Dodik danas.

‘Narod je izabrao i mi samo trebamo konstituirati vlast. ANP je izmišljena stvar od strane bošnjačke političke elite kako bi se spriječilo formiranje zajedničkih institucija. Oni su od početka znali za odluku Narodne skupštine. Ja ću se toga držati. Kako drukčije tumačiti činjenicu da Vijeće ministara to nije učinilo iako je mogloo. Sprečavanje srpskog naroda na legitimno predstavljanje – u vremenu koje dolazi donosit ćemo svoje odluke. Ukoliko konstituiranje ne bude u trideset dana, vidjet ćemo, različite opcije postoje”, dodao je on./Srna/HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Golman Zvezde raspričao se o Kninu: ‘Rođen sam u srpskom Kninu i srpskoj Dalmaciji…’ PROČITAJTE OSTATAK
>>> (FOTO) Zbog svog imena, ovaj Hrvat teško da bi mogao ući u Srbiju!
>>> PLENKOVIĆEV HLADNI KOMENTAR GOVORI SVE: Uvodi li se na mala vrata zabrana ZDS?
>>> UCJENA OTKRIVENA: Evo tko zaista drži Plenkovića i koalicijske partnere u šaci!
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!