DODIK: Srbi u RS u Daytonu su izgubili samostalnost, koju će morati vratiti

Podijeli

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Srbima u Republici Srpskoj nitko ništa nije dao i da su se za sve izborili sami, a Daytonskim sporazumom su izgubili samostalnost koju su imali i koju će morati vratiti.

“BiH je dobila i previše u Daytonu, i svakim danom se pokazuje da joj ni to nije pomoglo da postane država. Dva od tri konstitutivna naroda, BiH ne vide kao svoju državu, a muslimani Bošnjaci je vide kao državu samo za sebe”, istaknuo je Dodik u izjavi za Srnu upitan da prokomentira stav predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je srpska strana, kako kaže, i previše dobila Daytonskim sporazumom.

Dodik je naglasio da se Republika Srpska borila i izborila da živi slobodno svoja na svome i ona je iskonska potreba naroda nad kojim je u prošlom stoljeću počinjen genocid, jer nije imao državu da ga štiti.

“Zato je Republika Srpska jedina voljena i funkcionalna u okviru koji zovu BiH. Ukoliko Izetbegović i njegovi politički sljedbenici nastave insistirati na tome da nam je nešto dano, pokazat ćemo im brže nego što su mislili da smo u stanju da se izborimo i za ono što unaprijed proglašavaju nemogućim”, poručio je Dodik.

On je ponovio da ne zna tko su “bosanski Srbi”, kako Izetbegović govori, ali ovi koji su stvarali Republiku Srpsku i žive u njoj su Srbi koji državu nisu stvarali genocidom, kako izmišlja Izetbegović.

“Srbi su Republiku Srpsku proglasili 9. siječnja 1992, u miru, prije ijednog ispaljenog metka, i nažalost bili su prinuđeni braniti ju životima. Zato i jeste sva ujdurma da se poništi upravo ta povjesna činjenica, koja u vodu baca svu ratnu i poslijeratnu muslimansku propagandu o nastanku Republike Srpske”, rekao je Dodik.

Što se tiče južne srpske pokrajine Kosova i Metohije o kojoj Izetbegović govori, Dodik je rekao da će im ponoviti da je ona sastavni dio Srbije i nikome u Srbiji, bar ovoj što je na vlasti, ne pada na pamet da bude drugačije.

“No, ukoliko netko pokušava nam kazati suprotno, morat će se suočiti s činjenicom da na ovako malom prostoru neće proći politika duplih standarda”, naglasio je član Predsjedništva Milorad Dodik./Srna/HMS/

Komentari

Najnovije