Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

Dodik šokiran scenama iz Banja Luke: Što su tamo radile majke s djecom?

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je novinskoj agenciji Srna, duboko suosjećajući bolom obitelji Dragičević i razočaran brzinom kojom tužilaštvo vodi slučaj stradanja njihovog sina, mora poručiti da je “Republika Srpska pravna država u kojoj se zakoni moraju provoditi”.

Dodik je istaknuo da je to što je pod udar zakona došao otac koji je izgubio sina jedna nesretna okolnost, ali u bilo kojoj zemlji svijeta zakon ga ne bi prepoznavao kao oca koji je izgubio sina, već kao građanina koji se ogriješio o zakon, prenosi Jutarnji list.

“Nisam se oglašavao tokom jučerašnjeg dana jer sam odmah po lišavanju slobode Davora Dragičevića informiran da je sve po zakonu. Isto tako sam informiran da su i događaji koji su uslijedili, a koje smo pratili putem medija, dio policijsko-tužiteljske akcije, o kojoj kao političar ne mogu i neću da govorim”, rekao je Dodik upitan da prokomentira jučerašnja događanja u Banjoj Luci.

On je naveo da ono o čemu i kao dužnosnik i kao čovjek može govoriti jeste da slike koje su se vidjele jučer u Banjoj Luci nisu bile ugodne ničijem oku, niti su nešto što itko želi vidjeti.

“Moram priznati da sam šokiran scenama u kojima se jučer na Trgu Krajine vide majke s malom djecom i javno pitam sve u Republici Srpskoj tko bi svoje dijete doveo na mjesto koje je sasvim očigledno mjesto opsežne policijske akcije”, istaknuo je Dodik za Srnu.

On je naglasio da je jučer na trgu vidio i “skandal političare” koji, nažalost, tragediju obitelji Dragičević i dalje monstruozno zloupotrebljavaju i javno dovode u pitanje provođenje zakona za koje su neki od njih svojevremeno i glasali.

“Razumijem da neki od tih političara žive od skandala, kreiraju predstave u kojima mogu da igraju kakvu-takvu ulogu, ali ne razumijem da su za potrebe političke promocije spremni se igrati s institucijama države. Pitam sve u Republici Srpskoj, ali i u regiji i svijetu, koja bi policija dozvolila da bilo tko nekažnjeno napada ili tuče njezine pripadnike”, upitao je Dodik.

Na pitanje da prokomentira jučerašnje priopćenje Delegacije EU na čelu s Lars-Gunarom Wigemarkom, u kojem izražavaju zabrinutost povodom situacije u Banjoj Luci i traže od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske “hitno objašnjenje trenutnih uhićenja različitih osoba povezanih s pokretom ‘Pravda za Davida'”, Dodik je istaknuo da je to nediplomatski i nedopustivo u bilo kojoj suverenoj državi.

“Miješanje diplomata u tužiteljsko-policijske operacije nije u opisu ni domaćih političkih predstavnika, a posebno ne stranih. Porukom da vlasti Republike Srpske moraju pokazati suzdržanost, Wigemark ustvari poručuje da vlast Republike Srpske ne bi trebala primjenjivati zakone koji su usklađeni s najboljom europskom praksom”, naglasio je Dodik.

On je rekao Srni da je jučerašnja reakcija Delegacije EU u BiH povodom događaja u Banjoj Luci kojim slučajem došla iz usta nekog od predstavnika vlasti bila bi osuđena od tih istih Evropljana i kvalifikovana kao miješanje u rad tužilaštva.

On je pozvao sve građane Banje Luke i Republike Srpske na mir i suzdržanost, na poštivanje zakona i procedura, jer ove nemile slike, kako je istaknuo, ugodne su očima samo onih kojima nije stalo ni do istine o stradanju Davida Dragičevića, ni do Banje Luke, ni Republike Srpske.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> VUČIĆ NAZVAO GRABAR-KITAROVIĆ NA BADNJAK: Evo što je rekao

>>> Mladen Pavković: Mnogi obilaze Spomen križ u Vukovaru, ali „nitko“ ne zna tko je autor toga djela!

>>> SLUČAJNOST ILI ŠIKANIRANJE? Hrvati u okolici Tuzle svake godine bez struje za Božić

Komentari

Komentari