Srijeda, 15 srpnja, 2020

DODIK: Osobno ću fizički braniti policiju

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se ljudi na banjalučkom trgu “okupljaju bez zakonskog okvira” i da je svijet obišla i slika “napadnutog policajca”.

On je za Prvu televiziju rekao da se policija ne smije tući, jer se onda tuče država te da će on “osobno fizički braniti  policiju.”

Dodik je, povodom događanja u Banjaluci, rekao i da u početku nije reagirao, jer je smatrao da “ne treba”.

“Ništa nisam rekao zato što sam obaviješten da je po nalogu Tužiteljstva naređeno da se privede gospodin (Davor) Dragičević. Smatram da ja kao političar ne bih trebalo reagirat”, kazao je Dodik.

On je dodao da na trgu u Banjaluci “nije bilo nikakvog uhićenja, bilo je privođenja” te da je šokiran jer su “neki tu doveli djecu”.

Kako je rekao, to je “stravična priča, izgubiti člana obitelji i ja se slažem da se taj tužitelj ukloni s posla jer posao radi traljavo”.

“Spreman sam prihvatiti  tužitelje iz Amerike, Europe, Hrvatske, Srbije da se bave time”, rekao je on i dodao da će se istina znati “kada to Tužiteljstvo riješi”.

Prema njegovim riječima, jedan dio medija ima već pripremljenu istinu i da nije čuo da je netko izvijestio da se već devet mjeseci organiziraju skupovi bez dozvole.

“A policija se nije ponašala kako hoće, sve su laži i spekulacije, nikome nije polomljena ruka, nitko nije hospitaliziran”, rekao je on./HMS/

Komentari

Komentari