DODIK I ČOVIĆ KOD VUČIĆA: “Razgovor prijatelja?”

Podijeli

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sastao se u ponedjeljak navečer u Beogradu s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, a beogradski mediji navode da tema izvanprotokolarnih razgovora bilo stanje u regiji.

“Razgovor prijatelja – predsjednik Vučić sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ BiH i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem”, objavljeno je na Vučićevoj službenoj Instragam stranici @budućnostsrbijeav.

Vučić je uz kratak tekst, ne navodeći više pojedinosti, objavio i zajedničku fotografiju s Dodikom i Čovićem u neformalnoj atmosferi.

Beogradski Blic objavio je ranije da će Vučić večeras ugostiti Dodika i Čovića, koji je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

“Prvi čovjek Srbije priredit će prigodnu večeru za uvažene goste, a bit će to još jedna prilika da se razgovara o stanju u regiji”, naveo je neimneovani izvor Blica blizak srbijanskom šefu države.

Vođa Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je kako “nije u redu” to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beograd pozvao srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ BiH Dragana Čovića, ali ne i političkog predstavnika Bošnjaka.

“Vučić nije pozvao trojicu, već dvojicu. Ne bi trebalo to da rade Beograd i Zagreb. Bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge”, prenio je N1 Izetbegovićevu izjavu poslije sjednice Predsjedništva SDA.

Izetbegović je rekao kako bi se odazvao pozivu da ode u Beograd da je bio pozvan.

Komentari

Najnovije