foto HINA/Lana SLIVAR DOMINIÆ/lsd

DOBRA VIJEST: Vraćaju se gledatelji na utakmice HNL

Podijeli

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), najavio je u ponedjeljak u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” da će se uskoro navijači moći vratiti na stadione kako bi pratili sportska događanja.

“Od 12. ili 14. lipnja kreću natjecanja uz gledatelje na otvorenom, naravno uz epidemiološki okvir”, izjavio je Capak za HRT.  Prema ovim navodima Capaka, navijači bi na tribine mogli već u petak kada igraju Varaždin i Rijeka te Lokomotiva i Dinamo.
Podsjećamo, domaći se nogomet nakon pandemije koronavirusa vratio polufinalnim utakmicama Kupa i 27. kolom prvenstva. No, te su utakmice igrane bez prisustva gledatelja.

Capak je pojasnio kako je nakon početka popuštanja mjera zbog povoljne epidemiološke situacije, napravljen plan što bi prvo, a što zadnje trebalo učiniti.

– Nogomet kao sport nije rizičan. Potvrdile su to i analize iz Njemačke, Danske i Engleske. Bliski kontakt tijekom utakmice ne traje dugo i oni nisu česti. No, postaje rizičan u svlačionicama i zatvorenim prostorima gdje ima veliki broj osoba, rekao je prošlog mjeseca Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske reprezentacije te član Radne skupine HNS-a za povratak natjecanja.

– Kada bi neki nogometaš bio pozitivan, svi njegovi bliski kontakti, u zadnjih 48 sati, trebali bi ići u samoizolaciju. To bi, prevedeno značilo, da taj klub vjerojatno više ne bi mogao sudjelovati u natjecanju.

 

Komentari

Najnovije