Koprivnica, 12.6.2019. - Osobni automobil naletio je na dvoje djece u Koprivničkom Ivancu u srijedu oko 18.50 sati, doznaje se u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj. U tijeku je policijski očevid, a neslužbeno se doznaje da su dječaci bili na biciklima kada ih je udario vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće. Zasad nije poznata težina ozljeda dječaka. Policija je u potrazi za vozačem, a očevici vjeruju da je bio pijan jer je krivudao po cesti. foto HINA/ ml

Protiv 77-godišnjeg vozača koji je u srijedu navečer kod Koprivnice naletio na dvojicu dječaka na biciklu i jedno teško ozlijedio policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu i nije pružio pomoć protiv 77- godišnjeg osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je u petak ujutro koprivničko-križevačka Policijska uprava.
Teško ozlijeđeni devetogodišnji dječak u četvrtak je iz koprivničke bolnice prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti te je u poslijepodnevnim satima podvrgnut neurokirurškoj operaciji nakon koje mu je stanje bilo stabilno, ali je i dalje životno ugrožen. Osmogodišnjak je prošao bez ozljeda

Vozač  je u srijedu nešto prije 19 sati naletio na njih na biciklima u mjestu Goričko i zatim pobjegao, no uhićen je te večeri.

Zbog neprilagođene brzine sletio je sa županijske ceste u južni odvodni kanal, a zatim se vratio na cestu gdje je u zanošenju udario prvo u jedno dijete na biciklu a zatim i u drugo. Djeca su odbačena u sjeverni kanal. U kanal je sletio i automobil, ali se vozač vratio na cestu i bez zaustavljanja pobjegao s mjesta nesreće.

Djeca su, utvrdila je policija, upravljala biciklom nepropisno sjevernim prometnim trakom bez zaštitne kacige.

 

(Hina) fah

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!