Četvrtak, 2 srpnja, 2020

Djevojka u Sarajevu napadnuta zbog jakne s ‘kockicama’: ‘Kockice su mi donijele najljepše trenutke ‘

Djevojka Sedina Muhibić potužila se kako je u tramvaju u Sarajevu doživjela neprijatnosti i bila izložena verbalnom napadu jer je nosila skijašku jaknu sa znakovljem hrvatskog grba odnosno s “kockicama” te da su je od većih nevolja spasili putnici koji su zaustavili provokatora.

Munibić (27) je rođena Sarajka, a kao skijašica je članica Skijaškog saveza Hrvatske. Na svom je Facebook profilu napisala kako je doživjela neugodnosti u ponedjeljak navečer.

“Još sam pod utiscima onoga što se večeras dogodilo. U skoro punom tramvaju stajala sam i slušala glazbu. Nisam ni shvatila da je u tramvaju kaos zbog mojih kockica. U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji me želi ubiti, prebiti kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, ‘šahovnici’ nije mjesto u Sarajevu, mrzi Hrvate, otkud mi hrabrost, treba me ubiti…”, napisala je Sedina.

Istaknula je kako su je drugi građani u tramvaju odlučili zaštititi te su pozvali policiju, nakon čega je “divljak otišao glavom bez obzira”, a da je i sama zvala policiju koja je odmah intervenirala.

“Zašto ne bih obukla najbolju jaknu koju imam? Nisam nacionalist i nikad neću biti, iako imam možda i više prava to biti, nego taj divljak.. da nije rata bilo, možda bih i ja imala roditelje i obitelj, drugi život.. pa opet ne mrzim, sretna sam, volim život.. jer pojedinac ne čini populaciju”, napisala je Sedina dodajući kako će uvijek biti ponosna na to kako živi i osjeća.

Sedina je rođena u Sarajevu 1991. godine, roditelji su je napustili te je jedno vrijeme živjela u dječjem domu, a kada je počeo rat u BiH preseljena je u Njemačku. U Sarajevo se vratila nakon rata i tamo završila srednju školu te je živjela u dječjem “SOS selu”.

Trenirala je skijanje, no teško se ozlijedila. Skijaški savez BiH ju nije želio angažirati, no zato je naišla na dobrodošlicu u Hrvatskom skijaškom savezu.

“Kockice moje drage će me pratiti, jer su mi donijele najljepše trenutke života kao i super prijatelje… svi koji su protiv toga.. neka kockice broje, a ne moraju me ni pogledati više”, istaknula je Sedina nakon incidenta u Sarajevu dodajući kako Hrvatsku voli neopisivo. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VELIKA PROMJENA NA AUTOCESTAMA: Svaki automobil će morati ugraditi transponder
>>> Ivan Penava: Hoće li se šutjeti na činjenicu da srednjoškolci nastave na srpskom jeziku ne ustaju na hrvatsku himnu?
>>> PUPOVAC SE UPLAŠIO PENAVE!? Traži pravnu zaštitu, on želi da srba više ne bude
Komentari

Komentari