Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

DJEČAK (12) ZABIO PSU ČAVAO U GLAVU, neće odgovarati jer je maloljetan!

Pas sa čavlom dužine pet centimetara zakucanim u glavu pronađen je sinoć u novosadskom naselju Satelit, a slučaj zlostavljana životinje prijavljen je policiji.

Policija je ubrzo identificirala dvanaestogodišnjeg dječaka iz Novog Sada, s kojim je obavljen razgovor u prisustvu staratelja, ali je on pušten jer nije krivično odgovoran budući da je maloljetan.

Neslužbeno, dječak je psa udario u glavu letvom u koju je bio zabijen čavao.

Psa su pronašli volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – Spans reagirajući po dojavi sugrađanke da je na Satelitu vidjela psa kojem iz glave viri čavao.

Na licu mjesta su zatekli malenu kuju, dezorijentiranu i s čavlom koji viri iz glave.

Ubrzo je ustanovljeno i da je pas čipiran, da ima deset godina, da ima vlasnike i da se zove Kaja. Ovo zlostavljanje i pokušaj ubojstva sirote životinje je odmah prijavljeno policiji i inspektorica novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i volontera.

Druga ophodnja je pronašla vlasnicu i iz razgovora s njom su saznali da je Kaja voljen pas, da je kao štene donesena iz Beograda i da im je tog dana oko 16 sati išetala kroz vrata kad su pošli u dućan i da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije događalo da sama izađe i vrati se.

Kaja je peti pas u Novom Sadu koji je žrtva brutalnog zlostavljanja i pokušaja ubojstva.

(Kurir.rs/Tanjug)

 

Komentari

Komentari