Nedjelja, 16 veljače, 2020

DIVLJANJE MIGRANATA ZASJENIO POSJET MINISTRA POLICIJE U HOTELU PORIN

Azilante u zagrebačkom prihvatilištu Porin posjetili su u ponedjeljak, uoči Svjetskog dana izbjeglica, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i zastupnica u Europskom parmalentu Dubravka Šuica.

Njihov posjet zasjenio je incident prilikom odlaska iz hotela Porin. Naime, dok su dužnosnici odlazili iz prihvatilišta skupina izbjeglica urlala je Božinoviću da nisu zadovoljni smještajem i uzvikivala da Hrvatska nije spremna za njihov prihvat te da treba otvoriti granice.

Otvaranje granica zahtijevala je i tražiteljica azila u burki koja je s djetetom nakratko zapriječila prolaz ministrova automobila ne dopuštajući im da odu, no vozač ih je ubrzo zaobišao i odvezao ministra unutarnjih poslova i HDZ-ovu zastupnicu u Europskom parlamentu, javlja Dnevnik.hr, koji je objavio i videozapis cijelog događaja.

Dubravka Šuica i ministar Božinović hotel Porin su obišli zajedno s voditeljem Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi Tvrtkom Barunom koji je ove godine, na prijedlog hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu (EP) dobio nagradu “Europski građanin” koju EP dodjeljuje za iznimna postignuća u radu i predanost promociji europske suradnje.

„Došli smo s dva temeljna razloga. Prije svega da se zahvalimo svim ljudima ovdje, svim volonterima na svemu što čine da bi se onima koji su potrebiti, koji su u velikim životnim dramama i iskušenjima posvetili i omogućili im život dostojan čovjeka. Konkretan motiv je nagrada Europskog građanina koju je Europski parlament na prijedlog zastupnice Šuice i njenih kolega dodijelio pateru Barunu“, kazao je Božinović nakon obilaska izbjeglica u Porinu.

Komentari

Komentari