Utorak, 21 siječnja, 2020

DIVJAK ODGOVORILA BANDIĆU: “Bolje da uloži u sanitarne čvorove u školama nego u zlatne WC-e”

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zatražio ostavku ministrice Blaženke Divjak, oglasili su se iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su sljedeće: “Drago nam je da je gradonačelniku u fokusu obrazovanje, ali žao nam je što se to nimalo ne reflektira na opremanje ili održavanje škola kojima je Grad osnivač. Bilo bi znatno važnije da gradonačelnik uloži novac u sanitarne čvorove u školama i sanaciju azbestnih krovova, nego na zlatne WC-e i kumstva”, stoji u odgovoru Minsiatsrtva.

Milan Bandić je, podsjetimo, na konferenciji za medije u utorak, zatražio ostavku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak te rekao kako očekuje od premijera da povuče državnički potez, prenosi N1

Na pitanje znači li to da bi njegova stranka mogla zamijeniti HNS u Vladi, Bandić je kazao kako njih fotelje ne zanimaju, ali da Divjak ne mogu oprostiti kršenje zakona, bačenih 8 milijuna kuna na metodičke udžbenike i nabavljanje tableta po duplo većoj cijeni nego što se oni inače mogu nabaviti.

Rekao je kako očekuje da će, što se ministrice tiče, institucije napraviti svoj posao te joj je poručio da on mirno spava.

I predsjednik Kluba zastupnika stranke Milana Bandića Kažimir Varda najavio je da će od premijera tražiti smjenu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak zbog kršenja zakona, a ako to premijer ne napravi, pokrenut će proceduru njenog opoziva u Hrvatskom saboru.

Komentari

Komentari