Petak, prosinac 13, 2019

Divjak o Bandiću: Važno je prepoznati tko radi za budućnost djece i sustava, a tko podmeće

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u utorak, komentirajući najavu saborskog Kluba zastupnika stranke Milana Bandića da će početi prikupljati potpise za njenu smjenu, da treba prepoznati tko radi za budućnost djece i sustava, a tko podmeće

‘Nadrealna je situacija. Ono što treba prepoznati i dobro je da javnost prepozna – tko radi ono što je važno za budućnost naše djece i sustava, a tko podmeće iz potpuno nerazumnih politikanskih razloga’, poručila je Divjak.

Što se tiče odnosa između partnera u vladajućoj koaliciji, istaknula je da radi kao ministrica iz kvote HNS-a, ali nije stranačka osoba pa se u tom smislu ne bavi stranačkim politikama.

Saborski Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti u srijedu će početi prikupljati potpise za smjenu Divjak, a prošloga tjedna njezinu je smjenu od premijera Andreja Plenkovića zatražio Bandić optužujući je da svjesno krši zakon.

Također je pozvao mjerodavne državne institucije da provjere podatke o njezinu radu vezanom za izradu metodičkih priručnika, za što je utrošeno više od 7,3 milijuna kuna, a neće se primjenjivati u ‘Školi za život‘, te nabavu 8000 tableta koje se inače može kupiti za upola manju cijenu. Hina

Komentari

Komentari