DIVJAK: Bandićeva izjava o sapunu neprihvatljiva!

Podijeli

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ocijenila je u ponedjeljak izjavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića oko nedostatka sapuna u školama krajnje neprihvatljivom te mu poručila da nema isprike za neodgovornost i zanemarivanje obveza.

“Održavanje osobne higijene važna je preventivna mjera u borbi protiv virusnih bolesti, a sada konkretno koronavirusa. Osnivač škole zadužen je za osiguravanje materijalnih sredstava škola i gradonačelnik Zagreba, kao i svi osnivači, dobivaju za to financijska sredstva i iz državnoga proračuna tako da nema isprike za neodgovornost i zanemarivanje obveza”, poručuje Divjak Bandiću u priopćenju.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije u ponedjeljak konkretno odgovorio je li Grad Zagreb odgovoran što u školama nema određenih potrepština već je optužio novinare da “rade priču ni od čega” te je pritom savjetovao da se, umjesto sapunom, ruke peru – lugom, odnosno pepelom.

“Donio sam paket sapuna da poklonim školi Vladimir Prelog. Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji nego danas i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom”, komentirao je Bandić upit.

Divjak izjavu zagrebačkog gradonačelnika, u kontekstu ozbiljnosti situacije s koronavirusom, ocjenjuje krajnje neprihvatljivom te naglašava da je sigurnost učenika imperativ.

Postoje, ističe ministrica, vrlo pozitivni primjeri odgovornih osnivača koji se brinu o školama tako da očekuje “preuzimanje odgovornosti svih čiji je zadatak briga o školama – od ravnatelja i osnivača škola do samog Ministarstva znanosti i obrazovanja.”

Komentari

Najnovije