Utorak, 14 srpnja, 2020

Direktorica Rijeke EPK nakon optužnica za nezakonito pogodovanje TVRTKI IZ SRBIJE: “Neću dati ostavku”

Zbog sumnje u pogodovanje u postupku javne nabave, protiv šestero ljudi podnesena je kaznena prijava, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska. Grupu sumnjiče da su kao članovi stručnog povjerenstva tvrtke u postupku javne nabave provedenom krajem prošle godine kao najpovoljnijeg ponuditelja izabrali stranu tvrtku iako ona nije ispunjavala tražene uvjete. U međuvremenu u medije je izašla informacija da je riječ o zaposlenicima tvrtke Rijeka 2020 zadužene za organizaciju programa Europske prijestolnice kulture.

Kaznena prijava navodno se odnosi na natječaj za najam pozornice i opreme za program otvorenja EPK. Povjerenstvo je na tom natječaju odabralo tvrtku Studio Berar Rental iz Novog Sada pri čemu se ispostavilo da postoje nepravilnosti. Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave na rezultate natječaja tada se i žalila tvrtka Eldra.

Emina Višnić, direktorica tvrtke Rijeka 2020, tvrdi da su zatim od DKOM-a dobili naputke o ponovnom postupku ocjenjivanja te da su postupili po svim pravilima i nalozima i potvrdili ponudu Studija Berar Rental.

– To je dovršeno prije dosta vremena i mislili smo da je iza nas. Nakon toga nije bilo nikakvih problema, u postupku ocjenjivanja postojalo je nekoliko tehničkih poteškoća koje smo riješili i daljnjih žalbi nije bilo. S obzirom na to da nismo dobili službenu obavijest od policije, ne mogu potvrditi da se u ovom slučaju radi o tom postupku kao što su neki mediji pretpostavili – kazala je Višnić.

To nije jedina sumnja na nezakonitosti u projektu EPK 2020, no unatoč svemu Rijeka ne želi odustati od svega iako je pandemija ozbiljno poremetila Obersnelove planove. Projekt EPK posljednjih mjeseci stavljen je na pauzu zbog mjera za sprečavanje širenja koronavirusa. Zbog smanjenja proračunskih sredstava i nemogućnosti održavanja planiranih događanja više je desetaka zaposlenika Rijeke 2020 dobilo otkaze. Neki su poslovi, poput odnosa s javnošću, prebačeni na Grad Rijeku i gradsku administraciju, međutim novih informacija o eventualnom vraćanju radnika na posao nema.

 

Komentari

Komentari