Četvrtak, 2 srpnja, 2020

Direktor Zvezde: Dajte Dinamo da im pokažemo tko je glavni! 

Otkad postoji novi format Lige prvaka Crvena zvezda dohvatila je skupine samo jednom, povijesni dan za taj klub bila je prošla godina. Ove godine bit će im drugi put da igraju najelitnije nogometno natjecanje. U Europskoj ligi bili su nešto uspješniji pa su skupine dohvatili tri puta.  S druge strane, Dinamo je protiv Rosenborga izborio sedmi nastup u Ligi prvaka, dok je u skupinama Europske lige igrao čak devet puta.

Gledajući posljednjih dvadeset godina uopće nije dvojbeno da je Dinamo puno uspješniji od Crvene zvezde, koja je prije nekoliko godina bila na rubu bankrota, a igrači su posuđivali novac od tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog. No prolaskom protiv Young Boysa, Zvezdi su narasla krila, pa su, eto, sad najbolji klub u regiji. Tako barem tvrdi njihov direktor Zvezdan Terzić.

– Volio bih da izvučemo Dinamo. Tada bismo na terenu mogli pokazati tko je bolji, a to smo mi. Mislim da je Zvezda najjači klub u regiji. Naravno da bi te utakmice povukle i niz događaja koje nemaju veze sa sportom, a to ne bih volio. Volio bih da se takve stvari spriječe – rekao je direktor Zvezde prenosi 24sata.hr

Ako ćemo uspoređivati vrijednost momčadi, i tu je Dinamo u prednosti. Zagrebačka momčad vrijedi 74 milijuna eura, beogradska 57 milijuna eura. Nadalje, Dinamo je Hrvatskoj, koja je igrala u finalu Svjetskog prvenstva dao 14 igrača, a svoje igrače prodaje po 15 ili 20 milijuna eura, dok se Crvena zvezda zadovolji ako dobiju dva, tri milijuna. Najskuplji igrač u povijesti Zvezde je Nemanja Radonjić, koji je prodan za 12 milijuna eura. Drugi na toj vječnoj listi je Marko Grujić, kojeg su prodali za 6 milijuna, novac za koji je Dinamo prodao, primjerice, Jozu Šimunovića.

Dinamo je, ako ste gledali pretkola, relativno lagano došao do Lige prvaka, dok je Crvena zvezda imala jako puno sreće i protiv Kopenhagena, gdje su domaćini dvaput pucali penale za pobjedu i protiv Young Boysa, koji je u Bernu, da je imao malo više sreće, mogao pobijediti s nekoliko golova prednosti.

Dinamo i Crvena zvezda posljednji put igrali su 1991. na Maksimiru, a Dinamo je pobijedio 3-2. Novi susret Dinama i Zvezde sigurno bi bio spektakl, štoviše, navijači Dinama ga priželjkuju jer Zvezdu smatraju najslabijom momčadi u četvrtom bubnju i jedine momčadi protiv koje bi mogli osvojiti svih šest bodova u skupini.

Komentari

Komentari