Srijeda, 21 listopada, 2020

DILERI PRIJETE VIJEĆNIKU koji je rekao istinu o njima i tko ih štiti! “Dobronamjerno mi poručuju da imam djecu, da ne znam u što se petljam…”

Splitski gradski vijećnik iz redova Mosta Josip Markotić, koji je jučer privukao pažnju facebook statusom o trojici ubijenih dilera za koje su svi u Splitu znali da su, kako je rekao, “konstantno maltretirala sve oko sebe, dilali drogu, reketarili, tukli, prijetili… ” a da pritom nitko nije reagirao, danas je ostavio novi, podulji status koji prenosimo u cijelosti.

U njemu konstatira da je Split grad u kom se javno veličaju dileri heroina, za koje svi pa i policija i pravosuđe znaju tko su, i da dobiva “dobronamjerne pozive i poruke” ne samo njemu nego i članovima obitelji da “pripazi što govori”.

“U ove dvije i pol godine otkako sam vijećnik navikao sam na određene pritiske, vrijeđanja pa i prijetnje. To shvaćam kao nešto što ide u “opis posla” nas vijećnika u temperamentnom Splitu.

No ovo što se događa zadnja dva dana nešto je drukčije.

Prije svega iznenadila me reakcija ljudi na ono što sam objavio. Jedni mi čestitaju na hrabrosti, drugi me optužuju da sam demagog koji koristi ovu tragediju kako bi skupljao političke poene.

Svi oni koji me poznaju dobro znaju što pokreće i motivira moje političko i svako drugo djelovanje i jako dobro znaju jesam li tip koji skuplja jeftine političke poene.

Ali nešto drugo želim reći a što me potaklo na ovu objavu.

A to su konstantni dobronamjerni pozivi i poruke ne samo meni nego i članovima moje obitelji da pripazim što govorim, da nisam svjestan u što se petljam, da ne znam s kim imam posla, podsjećaju me da imam djecu…

Ako jedan gradski vijećnik mora pripaziti što govori, ako mu se savjetuje da pripazi na obitelj, ako mu se građani obraćaju s porukama da je rekao ono što cijeli grad misli i zna, ali se nitko ne usudi kazati, onda je ovaj grad u velikom problemu i onda ovaj grad nije siguran grad.

Split je možda sigurniji od mnogih europskih gradova.

Split je s jedne strane prekrasan grad, grad divnih, gostoljubivih i pristojnih ljudi. O tome svedoče redom svi turisti koji ga posjete. I sigurno Split nije Divlji zapad kako to sada histerično pišu neki novinari.

Ali zbog nekoliko konkretnih pokazatelja (lako rješivih ako se želi) Split nažalost nije siguran grad za puno njegovih stanovnika.

Split je grad u kojem se javno veličaju dileri heroina. Političari na to šute. Mediji šute. Pravosuđe šuti.

Split je grad u kojem su “elitni” kvartovi puni kriminalaca, narkomana, dilera i reketara.

Split je grad u kojem se kriminalci predstavljaju kao ugledni građani i poduzetnici.

Split je grad u kojem se kockarnice, kladionice i noćni klubovi bez problema otvaraju u blizini škola.

Ako to znam ja, ako to znaju moji susjedi, ako to znaju moji kolege vijećnici, ako to znaju novinari, ako to zna “cijeli grad”, e onda to znaju i policija i pravosuđe.

Samo što niti meni niti mojim susjedima niti mojim kolegama vijećnicima niti novinarima nije “u opisu posla” rješavanje i obračunavanje s takvim skupinama. Za razliku od policije i pravosuđa kojima je to “core business”. I dok policija još donekle i radi svoj posao, pravosuđe nam je lakrdija.

Hrvatskoj i gradu Splitu nisu prijetnja ni komunisti ni Srbi ni masoni ni mediji, nego korumpirano i neučinkovito pravosuđe u sprezi s korumpiranim političarima od kojih mnogi pozdravljaju s “hvaljen Isus” i nose krunicu u džepu.

S ovim završavam komentiranje ove mučne tragedije. Na kraju kao vjernik želim pokoj vječni ubijenima i da im se Bog smiluje dušama. A njihovim obiteljima izražavam iskrenu sućut”, napisao je


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ARAPI MASOVNO GRADE PO BOSNI GDJE GOD IM SE PROHTIJE: Ignoriraju zakone, propise i planove, a nitko im ništa ne može
>>> JEZIVE GLASINE ODJEKNULE MMA SVIJETOM: Stipe Miočić morat će prisilno završiti karijeru?
>>> NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA PLENKOVIĆA: Europarlamentarka Björk – Niti jedna članica EU-a ne bi se trebala ponašati poput Hrvatske
>>> MAJKA OVISNICA je zlostavljala Filipa Zavadlava, tražio je spas u policiji a socijalne službe nisu poduzele ništa!
Komentari

Komentari