Miroslav Lazanski

DIJELITI ĆE SE KAZNE? Ljudi će se morati naviknuti: Uvode se nove mjere, ali sad se uključuju i inspektori i policija

Podijeli

‘S obzirom na epidemiološku situaciju jasno je da okupljanja uzrokuju povećani broj oboljelih’, rekao je Beroš

Stožer civilne zaštite naknadno je objavio Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika, prenosi danas.hr

Organizatori su obvezni Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest.

Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS-CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

“S obzirom na epidemiološku situaciju jasno je da okupljanja uzrokuju povećani broj oboljelih. Zato smo novim mjerama okrenuti tome, ali ne u smislu zabrane, nego uvođenja mjera koje daju rezultate. Organizatori će se morati više potruditi oko poštovanja mjera, imenima sudionika i ostalo da se kasnije pomogne epidemiolozima ako dođe do zaraze. Predvidjeli smo nadzor da bismo bili sigurni da okupljanja neće biti izvor zaraze. Situacija na granicama je poboljšana, ali s obzirom na progresiju u nekim zemljama, povisit ćemo kriterije i uvesti nove mjere poput samoizolacije u trajanju od 14 dana i nešto kraću izolaciju uz mogućnost testiranja”, rekao je ranije danas ministar zdravstva Vili Beroš.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> STRANAČKI VETERAN PREUZIMA HSS I VRAĆA GA ČLANSTVU, Dobivaju i trećeg zastupnika?
>>> Spajaju ministarstva, neki podivljali kad su čuli koga će HDZ staviti za šefa…
>>> MA NIJE MOGUĆE! S kim Plenković pregovara? Novi šok iz pobjedničkog HDZ-a
>>> Europska država izbacila Hrvatsku s popisa sigurnih zemalja: Stavili nas u društvo sa Švedskom
Komentari

Najnovije