Utorak, 7 srpnja, 2020

“DEMOKRATI” MIRANDA MRSIĆA: “Ustaški poklič trajno zabraniti, suci koji su ga dozvolili su za ludnicu spremni”

“Odluka 15 sudaca Visokog prekršajnog suda, kojom se na mala vrata kroz Thompsonovu pjesmu u javni diskurs vraća fašistički pozdrav ustaškog kvislinškog režima, koji je ispisao najružnije stranice hrvatske nacionalne povijesti, sumrak je pravosudne pameti”, poručio je predsjednik Demokrata Mirando Mrsić.

U priopćenju je upozorio kako je, nakon “Plenkovićeva povjerenstva, koje je dopustilo faštistički pozdrav u posebnim okolnostima”, sada “Plenkovićevih 15 sudaca glasalo protivno Ustavu i pameti”.

“Ovo je prilika i poziv svim hrvatskim pravnim fakultetima na kojima su diplomirali ovi suci da preispitaju izdane diplome sucima. Možda ti ljudi nisu niti završili pravo ili im se umni kapacitet narušio, pa su – za ludnicu spremni?”, upitao se Mrsić.

Mrsić smatra kako je tu riječ o umanjivanju ili zamagljivanju zločinačkog karaktera NDH i ustaša.

“Lakoća revizije povijesti i rehabilitacije zločinačkog ustaškog pokreta brine sve slobodnomisleće i demokratske građane naše zemlje. Hrvatska je europska država stvorena na antifašizmu, obranjena u Domovinskom ratu. Hrvatska je imala veći udio antifašista među svojim stanovništvom nego bilo koja druga država u Europi. I to je naš ponos, naša svijetla prošlost”, istaknuo je.

Demokrati smatraju da u Hrvatskoj mora biti postavljen standard zabrane bilo kakvog oživljanja naci-fašističke ideologije, kao što je to u Njemačkoj.

Naglasili su također kako ne bi bilo potrebe ni za kakvim povjerenstvima i prekršajnim sucima, kad bi se u Hrvatskoj poštivao Ustav i donijeli zakoni koji bi zabranili bilo kakvo javno isticanje naci-fašističkog znakovlja ili promocije ideologije.

“Dovoljno je poštivati Ustav Republike Hrvatske i zdravu pamet. Ustaški poklič ‘Za dom! Spremni.’ konačno treba trajno zabraniti u Hrvatskoj”, zaključio je Mrsić u priopćenju.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PJEVAČ ROSO ĆE TUŽITI DRŽAVU ZBOG “ZA DOM SPREMNI”: “Ne moraju mi vratiti novac, samo neka mi operu ljagu s imena”
>>> NEMATE OSOBNU? Niste ni svjesni što vam se može dogoditi, strpali ju iza rešetaka
>>> (FOTO) SRBIJA NA APARATIMA: “HRVATI NAJBEZOČNIJE LEGALIZUJU USTAŠLUK! Pitanje je vremena kad će vratiti Pavelićevu sliku u Sabor!”
>>> LISTA EKSTREMISTA: Liste koalicije “Možemo” predvodit će Katarina Peović, Rada Borić…
Komentari

Komentari