DC objavio: SUPERMAN ĆE UBUDUĆE BITI – BISEKSUALAC!

Podijeli

DC Comics je objavio da je njihov novi Superman (Jon Kent) biseksualac. Strip kompanija kaže da će seksualnost superheroja biti otkrivena u izdanju “Superman: Son of Kal-El” od 9. studenog.

Pisac Tom Taylor rekao je: “Uvijek sam govorio da svima trebaju heroji i da svi zaslužuju vidjeti sebe u svojim herojima i vrlo sam zahvalan DC-u i Warner Brosu što dijele ovu ideju. Supermanov simbol oduvijek je predstavljao nadu, istinu i pravdu. Danas taj simbol predstavlja nešto više. Danas se više ljudi može vidjeti u najmoćnijem superjunaku u stripu”.

Supermanova privlačnost prema drugom muškarcu najavljivana je u prošlim izdanjima u kojima je flertao s kolegom reporterom Jayem Nakamurom.

Iz DC-a kažu da će veza postati romantična u predstojećem petom broju stripa.

“Ne bismo mogli biti ponosniji jer pričamo ovu važnu priču Toma Taylora i Johna Timmsa. Puno govorimo o snazi ​​DC Multiversea u priči, a ovo je još jedan nevjerovatan primjer. Možemo imati Jona Kenta koji istražuje svoj identitet u stripovima, kao i Jona Kenta koji na TV-u saznaje za tajne svoje porodice. Oni koegzistiraju u svojim svjetovima i vremenima, a naši obožavatelji mogu uživati ​​u oba istovremeno”, rekao je izdavač DC-a i CCO Jim Lee.

Superman je drugi DC heroj koji je u posljednjih nekoliko mjeseci izašao kao LGBT, uz trenutnu inkarnaciju Robina, koji sebe naziva “queer” u nedavnom broju “Batman: Urban Legends”. Hoće li to imati kakve posljedice po Batmana, koji je u starijim stripovima i filmovima Joela Schumachera živio s njim dok je bio dječak od nekih 15 godina, odnosno znači li to da je Batman zapravo bio pedofil, za sad nije poznato, ali je svakako vrlo sumljivo.

U stripovima je Jon Kent preuzeo ogrtač Supermana od svog oca Clarka, nakon što se on odlučio fokusirati na vanzemaljske događaje. Dakle, ni svijet superheroja nije imun na društvene promjene u Americi, a mi čekamo koji će se superheroj – ili superheroina – prvi izautati kao transseksualan.

Komentari

Najnovije