Utorak, 11 kolovoza, 2020

Davor Šuker se raspričao za ruske medije i otkrio tajnu formulu zbog koje svi zavide Hrvatskoj!

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dao je još jedan intervju za najveće ruske medije gdje je ponajviše govorio o predstojećem četvrtfinalnom srazu Hrvatske protiv domaćina Rusije (subota, 20 sati)

Uoči utakmice Rusije i Hrvatske u Sočiju, Davor Šuker kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i najbolji strijelac nacionalne vrste u povijesti vrlo je tražen sugovornik, a razgovarao je i predstavnicima uglednih Vesti.

‘Hrvatska je fenomen u svijetu, a cilj nam je doći na Svjetsko prvenstvo jer se tako financiramo. HNS nema velike pomoći od države i drugih subjekata, nemamo nacionalni stadion i cilj nam je bio doći ovako i proći skupinu. Ne bojimo se za budućnost hrvatskog nogometa. Svi pitaju kako je moguće da tako mala zemlja stalno ima dobre reprezentacije. Imamo formulu i otkrit ću vam je – samo deset utakmica godišnje HNS-u donosi novac za život, a u ostalih 190 ulažemo, u nogomet, u mlade koji igraju svaki dan, i nikada se nećemo umoriti pomagati mladim selekcijama. To je ključ. Jedina nam je opcija rad i ulaganje, ništa drugo’, govorio je Šuker, a prenosi HNS preko službene stranice.

Šuker je s reprezentacijom osvojio broncu u Francuskoj ’98, gdje je bio i prvi strijelac natjecanja. Može li Hrvatska opet daleko?

‘Ona naša Hrvatska bila je treća na svijetu i sretan sam što sam bio dio te momčadi, a sada kao predsjednik HNS-a mogu proslaviti nešto spektakularno. Međutim, neću ništa pričati, imamo dobru momčad i dobru igru, možemo svakoga pobijediti i možemo biti ponosni. Svi smo se tada podređivali nacionalnom dresu i hrvatskoj reprezentaciji. Mislim da je velika čast igrati za svoju zemlju, slušati himnu i predstavljati je na velikim utakmicama. Napravili smo veliki iskorak, svaki igrač daje 100 posto za hrvatsku reprezentaciju i to vidi cijeli svijet. To je naš put koji nikad neće prestati i uvijek ćemo biti svi ponosni.’

Rusija je do četvrtfinala došla pobjedom protiv favorizirane Španjolske.

‘Bitno je da je Rusija imala pravi blok, pravu formu. Ima odlične igrače, odličnu defenzivu, a ono što je najvažnije, napada s 11 igrača i brani se s 11 igrača. To je velika snaga. Rusija je domaćin, nosi je adrenalin i snaga cijele države, a svi koji su bili na stadionu daju pozitivnu energiju igračima. U utakmici s Hrvatskom izgledi će biti 50-50’, jasan je bio predsjednik HNS-a.

Kako bivši igrači mogu dati doprinos napretku nogometa?

‘Trenerski me život nikada nije zanimao. Mislim da sam vojnički živio 20 godina, nisam znao kada je ponedjeljak, kada je godišnji, kada je slobodan dan. Nisam htio ponovno ući u taj težak život, nego želim vratiti nešto nogometu na drugi način. Već šest godina radim kao predsjednik HNS-a, poznajem svlačionicu i stadion iznutra i izvana, poznajem pravila. Treba što više bivših igrača ulaziti u nogomet i drago mi je da dolaze, poput Bobana. Mi igrači mnogo toga znamo’, objasnio je.

Tko je favorit SP-a i kako se Davor Šuker osjeća u Rusiji?

‘Favoriti se mijenjaju svaki dan. Nije lako pobijediti nikoga, vidjeli smo da mnogi favoriti odlaze kući, a oni koji su mislili da će lako proći na ovom Svjetskom prvenstvu dobili su veliku glavobolju. Nezahvalno je prognozirati, neka na kraju turnir osvoji netko iz utakmice Rusija – Hrvatska. Hvala svim volonterima u zračnim lukama i gradovima, službama u hotelu, svima koji rade na Svjetskom prvenstvu, na njihovom osmijehu i gostoprimstvu. Ja se u Rusiji osjećam kao kod kuće’, zaključio je.

Komentari

Komentari