Zagreb, 20.01.2021 - Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Na fotografiji Alemka Markotić, Vili Beroš, Davor Božinović, Krunoslav Capak. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Danas sastanak Stožera i ministara, hoće li popustiti mjere?

Podijeli

Danas će se sastati članovi Stožera civilne zaštite i ministri koje će raspravljati o aktualnim mjerama, odnosno hoće li ih popuštati ili ne.

Krajem siječnja prestaje vrijediti Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojom su zabranjena okupljanja više od 25 osoba te kojom je obustavljen rad ugostiteljskih objekata, teretana, fitness centara, sportskih centara i sličnih objekata.

“Na interesantno pitanje koje implicira to da se planira neko značajnije popuštanje ne mogu odgovoriti s ‘da’ ili ‘ne’. Imamo puno povoljniju situaciju, ali imamo nove sojeve virusa, imamo Sisačko-moslavačku županiju koja je stradala i sve to skupa ćemo staviti na stol i vidjeti postoji li neki korak unatrag što se tiče mjera, no ne mogu vam odgovoriti ni ‘da’ ni ‘ne’”, kazao je Krunoslav Capak u petak na konferenciji za medija Stožera civilne zaštite.

Ugostitelji traže da se kafići, teretane i drugi objekti otvore s 1. veljače. Udruga Glas poduzetnika i Nacionalna udruga ugostitelja uputile su dopis Vladi i Nacionalnom stožeru civilne zaštite u kojemu upozoravaju “na procesne manjkavosti u postupku kreiranja te donošenja odluka”.

Upozoravaju kako je njima onemogućen rad, dok kiosci mješovitom robom, pekarnice, benzinske postaje i ostali objekti bez ikakve prepreke nadopunjavaju osnovnu djelatnost pripremom i prodajom kave te jednostavnih jela. Također, istaknuli su kako isplate potpora za očuvanje radnih mjesta jako kasne, a isplatu naknade za fiksne troškove mogu tražiti samo oni koji su si mogli priuštiti platiti troškove za prosinac, piše Večernji.

Komentari

Najnovije