fbpx
Subota, studeni 23, 2019

DANAS KREĆETE NA PUT? Moglo bi vam trebati dulje nego inače, evo gdje se već stvaraju gužve

Na nekim graničnim prijelazima već ima čekanja

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, a pojačan je ulazak osobnih vozila na većini graničnih prijelaza u Posavini, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Od 14 do 23 sata na pojedinim državnim cestama bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj)…itd., ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana nema.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na graničnim prijelazima u Posavini osobna vozila čekaju na ulaz od 20 minuta na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica/Bosanska Dubica do 45 minuta na graničnom prijelazu Stara Gradiška/Bosanska Gradiška.

Desetak minuta čeka se na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci.

Kako javljaju slovenski prometni servisi, najduže se u ponedjeljak ujutro čekalo na graničnom prijelazu Gruškovje/Macelj, gdje je za ulazak u Sloveniju čekanje za osobne automobile bilo jedan sat i petnaest minuta, a za autobuse jedan sat.

Na graničnom prijelazu Obrežje-Bregana osobna vozila čekaju oko 20 minuta, a od 20 minuta do pola sata na prijelazima u Istri, javlja prometni portal Promet.si.

Slovenski  prometno-informacijski centar objavio je da se intenzivno povećanje prometa od granice s Hrvatskom u pravcu prema sjeveru očekuje prvenstveno u ponedjeljak popodne i u utorak, pri čemu se gužve i kolone zbog završetka praznika mogu očekivati na autocesti od Kopra prema Ljubljani te na autocesti prema prijelazu Karavanke s Austrijom.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> POHVALIO SE NA FACEBOOKU: Otkriveno tko je najzaslužniji za Ronaldov dolazak u Dubrovnik
>>> Ne bacajte vodu od kuhanih jaja! Nećete vjerovati za što je korisna
>>> “RANA JE NESTALA” Uskrsna čuda ozdravljenja u Međugorju
>>> KOVAČ IZDAO NAREDBU SPORTSKOM DIREKTORU: Bivši izbornik želi ključnog igrača talijanskih prvaka
Komentari

Komentari