Zagreb, 8.10.2017 - U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, Hrvatski sabor organizira Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora. Kao predstavničko tijelo hrvatskih građana, Hrvatski je sabor svoja vrata za građane otvorio od 11 do 17 sati. Građanima su se u Sabornici susreli s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem ali i sa premijerom Andrejom Plenkovićem. foto HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

Osmi Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora, jedan je od najposjećenijih dosad – saborsku zgradu u nedjelju je razgledalo gotovo 1.100 posjetitelja.

Najposjećeniji je bio prvi Dan otvorenih vrata, održan u svibnju 2013., kada nas je posjetilo 1400 građana, no treba napomenuti da je manifestacija tada trajala sat duže, rekla je u ponedjeljak Ružica Šimunović, voditeljica saborske Službe za građane koja tradicionalno organizira Dan otvorenih vrata.

Veliko zanimanje građana za posjet Saboru Šimunović objašnjava činjenicom da je u nedjelju bio državni blagdan i lijepo vrijeme koje je na Markov trg, gdje je održana središnja proslava Dana neovisnosti, dovelo i brojne turiste.

Dan otvorenih vrata održava se dva puta godišnje, u povodu Dana Hrvatskog sabora, 30. svibnja i Dana neovisnosti, 8. listopada i građanima omogućuje da bez prethodne najave uđu u zgradu parlamenta, razgledaju je uz stručno vodstvo i susretnu se s predsjednikom Sabora.

Građani su u nedjelju po prvi, od kad se manifestacija održava, imali priliku susresti se i postaviti pitanje premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade, te razgledati Ured predsjednika Sabora./Hina/

Foto: FaH

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!