Četvrtak, 28 svibnja, 2020

DALIĆ SE OBRUŠIO SE NA ORGANIZATORE: ‘Ja stvarno ne znam tko je donio ovakvu odluku, pa mi smo viceprvaci svijeta’

Za momčad Walesa imao je naš kapetan samo riječi hvale

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić obratili su se javnosti na konferenciji za medije uoči sutrašnje kvalifikacijske utakmice protiv Walesa. Hrvatska će u Osijeku morati tražiti pobjedu jer nakon dvije utakmice u kvalifikacijama i poraza protiv Mađara imamo na kontu samo tri boda.

“Očekujemo jako tešku utakmicu protiv po meni ponajbolje ekipe uz nasu ovoj grupi. Mi nakon lošeg rezultata protiv Mađara nemamo pravo na grešku i jedino što nas sutra zanima je pobjeda i nadam se da ćemo uspjeti doći do nje. U Osijeku se osjećamo ugodno kad igramo, imamo pozitivna iskustva i fenomenalnu podršku”, rekao je Modrić.

Frcala su i pitanja o Modrićevom suigraču iz Reala Garethu Baleu za kojeg je jasno da je najopasnija prijetnja Velšana.

“S Garethom se nisam čuo otkad smo se rastali u Realu. Imat ćemo priliku porazgovarati sutra nakon utakmice. Kako se on osjeća, trebate pitati njega. Igre u klubu i reprezentaciji ne moraju imati poveznicu. Sutra očekujem Balea u najboljoj mogućoj formi, ali se nadam da ćemo ga uspjeti zaustaviti da pokaže svu svoju kvalitetu.”, rekao je Luka.

Opasni prema naprijed

Za momčad Walesa imao je naš kapetan samo riječi hvale.

“Wales je jako dobar i kompaktan. Osim Garetha koji je po meni njihov najbolji igrač, imaju još odličnih igrača, pogotovo prema naprijed. imamo veliki respekt prema njima i znamo da nas očekuje teška utakmica kao i svaki put kad smo igrali protiv njih”, rekao je kapetan naše reprezentacije.

Progovorio je najbolji igrač svijeta i o terminu utakmice koja će se igrati u subotu u 15 sati.

“Dok sam bio u Engleskoj, utakmice su se odigravale uvijek u to vrijeme, bilo je dosta velikih vrućina. Kako je tako je. Moramo se prilagoditi uvijetima. meni to nije nikakav problem jer ja osobno volim ranije utakmice”, rekao je Modrić.

Nepovoljan termin

“Igramo doma i nemamo pravo čekati i braniti se. Moramo biti momčad koja ima posjed lopte i tu je naša kvaliteta. Ali vidjeli smo da se i tu krije puno opasnosti. Moramo biti koncentriraniji i odgovorniji. nećemo moći imati veliku agresiju i presing zbog vrućine. neće biti lako”, rekao je izbornik Dalić pa se požalio na termin utakmice: “Doista ne znam tko je donio tu odluku da Hrvatska igra u tri sata. Ipak smo mi drugi na svijetu. U tri sata igraju samo Hrvatska, Albanija i Island. Trebat će o tome voditi računa. neću u tome tražiti alibi, ali tvrdim da taj termin nije idealan, pogotovo ako je 30 stupnjeva. No, jednaki su uvjeti nama i Velšanima i neću tu tražiti alibi.”

Progovorio je izbornik i o pritisku koji je sad na leđima Hrvatske.

“Kod nas je uvijek pritisak, protiv koga god igrali. Mi smo takav narod, mi od toga ne bježimo. Znamo što nas čeka sutra. Pritisak je nakon lošeg rezultata u Mađarskoj. Trebamo osvojiti 15 bodova da bismo prošli grupu. Nije bitno na kakav način, ali moramo osvojiti ta tri boda.

HNS je u prodaju pustio još ulaznica za utakmicu u Osijeku iako su već sve bile “rasprodane”. Više o tome pročitajte OVDJE.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO): Je li ovo moguće? General Hrvatske vojske s Niškim specijalcima pozdravlja “Za otadžbinu!”
>>> Veća skupina noćas napala Darka Kovačevića Daruvarca, policija istražuje
>>> IVAN PERNAR OSNIVA NOVU STRANKU: Izabrao je ime kakvo nitko ne bi očekivao, obožavatelji podijeljeni
>>> ŽENA KOJA JE VIDJELA STRAVIČNU NESREĆU NA ODMORIŠTU IZNIJELA UŽASNE DETALJE: ‘Dogodilo se praktički u sekundi…’
Komentari

Komentari