Utorak, 14 srpnja, 2020

Đakić: Žao nam je što Tolušić odlazi, mislimo da je odlično odrađivao svoj posao

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić bio je gost Dnevnika. Komentirao je jučerašnje medijske napise u kojima se spominje kako je vrlo burno reagirao na smjenu Tomislava Tolušića.

Na upit naše reporterke Matee Dominiković da pojasni što se to jučer dogodilo, Đakić je rekao: “Razgovarali smo o razlozima smjene i mislim da sam imao pravo s predsjednikom razgovarati o tome što su razlozi i povodi i to smo razriješili. Sve smo tu u Uredu predsjednika razriješili još. Nama je žao što je Tomislav morao otići kao ministar, jer mislimo da je odlično odrađivao svoj posao”.

“Ja sam inače po prirodi emotivac i kada odlaze prijatelji koji su s vama dugo u politici, to je uvijek teško”, dodao je Đakić.

Kazao je kako mislim da su s punim pravom smjeli demokratski razgovarati o tome što su zapravo razlozi smjene. “Premijer je kazao da je to sadašnji korak da se riješi ovih pritisaka i afera. Ne bih htio vjerovati da postoje dublji razlozi zbog kojih je premijer donio ovu odluku”, pojasnio je.

“To nije bilo ništa tako grdo što se prenosi. Mi smo se na kraju dogovorili oko to rekonstrukcije. Predsjednik ima ekskluzivno pravo da odlučuje s kim će surađivati”, rekao je Đakić.

Đakić je rekao kako ne vidi Tomislava Karamarka na čelu stranke i da se s njime nije slagao nikada. Na pitanje koga vidi kao budućeg čelnika stranke, Đakić je izjavio: “Prerano je aludirati na bilo koga, špekulacije u medijima postoje svakave. Andrej Plenković je političar koji je vrlo dobar u svojoj komunikaciji s Europom, svijetom i s nama. On se demokratski ponio i dozvolio je da kažem svojih par riječi oko smjene”.

Rekao je i kako Andrej Plenković i dalje ima potporu virovitičko-podravskog ogranka HDZ-a.

Upitan o rejtingu stranke koji pada, rekao je da se nada da će nakon ove rekonstrukcije Vlade rejting ipak rasti.

Komentari

Komentari