DA TI SRCE PUKNE: Evo što je jedini preživjeli od šestero djece iz Solingena poslao prijatelju u poruci

Podijeli

Dan nakon neviđene tragedije u Solingenu, cijela Njemačka se pita – što to može potaknuti majku da ubije vlastitu djecu? Odgovora na glavno pitanje još uvijek nema, ali policija polako slaže mozaik zločina. Sve više i više detalja curi u javnosti, iako je i dalje nepoznato zašto se Christiane K. (27) odlučila za takav monstruozni čin.

Podsjetimo, njemačka policija pronašla je tijela petero djece u zgradu u gradu Solingenu u zapadnom dijelu zemlje. Monstruozna majka je, poslije se otkrilo, ubila djecu tabletama i sa šestim, najstarijim djetetom otišla na vlak. Pokušala se ubiti na stanici u Düsseldorfu, ali njezin skok pod vlak završio je s teškim ozljedama.

Iako svi susjedi tvrde da se radilo o mirnoj i ne baš problematičnoj obitelji, tabloid Bild iz izvora bliskog istrazi saznaje da to baš nije tako. Navode da su u travnju policajci intervenirali na istoj lokaciji u Solingenu nakon što se otac dijete pokušao ubiti. Navodno ga je u tom naumu zaustavila upravo Christiane K. Međutim, ostaje nejasno zašto obitelji nakon toga nije ponuđena psihološka pomoć.

Novi detalj u istrazi je također poziv koji je Christiane uputila svojoj majci nekoliko trenutaka prije nego što je skočila pod vlak. Baki djece rekla je što je učinila i poručila joj da šesto, jedino preživjelo dijete, upravo šalje kod nje kući. Baka je nakon toga odmah pozvala policiju koja je otkrila stravičnu scenu u stanu. I policajcima i liječničkom osoblju je pozlilo…

Za njemački RTL progovorio je i najbolji prijatelj jedinog preživjelog djeteta monstruozne majke.

– Posljednja dva mjeseca bili smo nerazdvojni, ali nikad, baš nikad, nisam vidio ostatak njegove obitelji. A moj prijatelj djelovao je tužno… – rekao je Max koji je novinarima pokazao i posljednju poruku koju mu je poslao prijatelj.

– Samo ti želim reći da me više nikada nećeš vidjeti. Sva moja braća i sestre su mrtvi… – stajalo je u WhatsApp poruci.

Max je prvo mislio da se njegov prijatelj šali, ali nedugo zatim primijetio je policijska vozila ispred zgrade.

Axel Petermann, jedan od vodećih njemačkih stručnjaka za prevenciju kriminala, za Focus je rekao da nikada ovako nešto nije vidio i da uopće nema ideje što je bio povod za ubojstvo.

– Možda je djelovala bespomoćno, osjećala da nema nikakve perspektive.

Na pitanje je li se ovo moglo spriječiti, Petermann odgovara – vrlo teško. Naime, malo tko je mogao primijetiti da nešto nije u redu budući da su zbog koronavirusa škole i vrtići bili zatvorene i djeca su uglavnom bila doma.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Hrvati ogorčeni, pogledajte što ljude je dočekalo na granici: ‘Slovenci su mi rekli…’
>>> ODVJETNICI JOSIPE RIMAC: “Pustite je iz pritvora, u depresiji je, pod stresom, i pati od nesanice”
>>> RASPAO SE SDSS U ISTRI: Iz stranke istupili svi članovi! Evo zašto!
>>> Čeka nas novi fenomen, Capak otkrio: ‘Sredinom 9. i početkom 10. mjeseca…’
Komentari

Najnovije