Subota, 11 srpnja, 2020

‘Da ne pjevam Čavoglave? Pa što bih onda trebao izvoditi…’

“Ne da neću primiti honorar, nego ga nisam uzeo niti jednom od 1995. pa sve do ove godine. Tako će biti sve dok ću moći nastupati na Danu pobjede. Držao sam da bi takva gesta trebala biti moja stvar, ali pošto sam prozvan od nekih medija moram istaknuti da je to moj dar. A pridružio mi se i moj kum Mate Bulić.”

Zašto ste se ove godine odlučili pjevati u Slunju, a ne u Kninu i je li Vas iz Knina uopće netko zvao?

“Nije me službeno iz Knina ove godine nitko pozvao. Dan pobjede bi po meni trebalo slaviti svugdje. To je poruka koju smo mi iz Čavoglava slali godinama. Knin je najveća simbolika i to treba ostati. Ali ne bi se smjela stvarati atmosfera da ako nismo u Kninu ili Čavoglavama da nismo slavili Dan pobjede. Zato smo sada odlučili ići u druga mjesta, pokloniti se tim gradovima i mjestima koja su podnijela najveću žrtvu. Mislim da je to važno naglasiti i to je eto poruka mene i moje ekipe koja svake godine pokušava sve bolje i bolje proslaviti taj dan.”

Prošle ste godine dobili prekršajnu prijavu zbog uzvika Za dom spremni, zbog čega koristite taj pozdrav?

“Ta pjesma je nastala u Domovinskom ratu. Pjevam pjesmu koja je bila simbol Domovinskog rata i danas njeguje sjećanje na Domovinski rat i ne vidim da sam išta prekršio. Vidjet ćemo što će sud na kraju odlučiti. Ja sam Čavoglave pjevao i prije dana Domovinske zahvalnosti u Kninu i poslije. I nisam nikad dobio prekršajnu prijavu. Zašto baš na taj dan u Kninu jesam…”

Mislite li da Vas baš zato nisu zvali ove godine u Knin?

“Ne mislim da je to točno. Trebate njih pitati zašto me nisu zvali. Ja sam redovno nastupao tamo s Bojnom Čavoglavom. I ne nastuputi s tom pjesmom na Dan pobjede… Ne znam što bih onda trebao izvoditi. “, prenosi N1

Foto:Fah

Komentari

Komentari