Subota, 11 srpnja, 2020

CULEJ ŠOKIRAO SABOR: Izložio stravične fotografije policajaca masakriranih u Borovu Selu…

Saborski zastupnik i hrvatski branitelj Stevo Stiv Culej, odavno je u posjednu stravičnih fotografija pobijenih redarstvenika u Borovu Selu. S tim fotografijama već godinama traži pomoć institucija kako bi se počinitelji, koji su poznati, za ovaj ratni zločin kaznili. Među mučki pobijenim braniteljima nalazio se i rođeni brat Stiva Culeja.

Uoči obilježavanja godišnjice masakra u Borovu Selu, zbog nemara institucija prema nekažnjenim zločinima, ali i kako bi pobudio interes i empatiju svojih kolega saborskih zastupnika, Culej je danas u Saboru otvorio izložbu nazvanu „Zločin bez kazne”.

Na izložbi su postavljene šokantne fotografije masakriranih policajaca, kao i portret Ivana Burika, jedinog katoličkog svećenika ubijenog tijekom Domovinskog rata i portret dr. Ivana Šretera koji je još uvijek na popisu nestalih, a koji je u javnosti, zbog svoje miroljubivosti, zaživio kao „hrvatski Gandhi”.

Ovo izložba koju je postavio Stevo Culej je treća po redu pa bi se moglo očekivati da se pretvori u tradicionalno izlaganje fotografija ratnih mučenika u saborskim prostorijama. Lanjska je nazvana „I mrtvi izdani” iz čijeg se naziva može iščitati Culejevo nezadovoljstvo zbog nedostatka želje da se ovi zločini istraže, a zločinci kazne.

Dodatan motiv za Culejevu odluku da javno pokaže brutalnu stvarnost ratnih godina bila je prošlogodišnja provokacija u saborskim klupama koja je stigla iz redova SDP-a:

„Ako je suditi po gospodinu Culeju, rekao bih da domoljublje ima rok trajanja. A čak i ja to mislim! Gospodine, ono što ste napravili u Borovu Selu prošle godine na obilježavanju obljetnice stradavanja redarstvenika kada ste okrenuli leđa ministru unutrašnjih poslova s kojim se vi ne slažete, to nije domoljublje… Možda zato što se ministar s vama nije konzultirao oko nekih kadrovskih rješenja? I sada vi sudite, vi sudite… A nemam što dodati na to… Sramota…”, kazao je vrlo neupućeni saborski zastupnik koji nije bio ni svjestan da je diranjem u Culeja i žrtve Borova Sela među kojima je i njegov rođeni brat, “otvorio Pandorinu kutiju”.

Autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

>>> VULIN OTIŠAO KORAK DALJE: Sad je čak prozvao i Plenkovića, hoće li Hrvatska reagirati na provokacije?

>>> VIDEO Izetbegović odgurnuo Čovića od govornice

>>> PUPOVAC NIJE ZADOVOLJAN: Zašto nitko nije odgovarao za ratne zločine nad Srbima u akciji Bljesak

>>> Radnicu u školskoj kantini su potapšali po ramenu: Kada se okrenula, nije mogla vjerovati svojim očima!

Komentari

Komentari