CULEJ SE VRAĆA U SABOR! HDZ to više nemože spriječiti

Podijeli

U HDZ-u su nam u četvrtak neslužbeno rekli kako još nije odlučeno tko će Darka Puljašića zamijeniti u saborskim klupama, no čini se da tu neće imati puno izbora jer je većina kandidata s liste iz te izborne jedinice već na pozicijama.

To bi moglo značiti da bi se Puljašićevom ostavkom u Sabor na mala vrata mogao vratiti Stevo Culej, jer je on jedini na HDZ-ovoj listi u 5. izbornoj jedinici koji može ići u Sabor. Iz ove jedinice u parlamentu ih je već osmero, a kako ministri Zdravko MarićMario Banožić Josip Aladrović, te brodsko-posavski župan Danijel Marušić i državni tajnik Nikola Mažar obnašaju nespojive dužnosti, jedini preostali je Stevo Culej, koji je inače, pojedinačno gledano, nakon ministra Zdravka Marića, dobio najviše preferencijalnih glasova.

Culej je, inače, u prošlom sazivu Saboru bio zapamćen po nizu ispada, a uoči parlamentarnih izbora u stranci se nagađalo kako za njega više neće biti mjesta na listi, prenosi jutarnji list

No, Andrej Plenković ipak ga je tada stavio na listu jer se, s obzirom na Miroslava Škoru i njegov Domovinski pokret, očekivalo kako bi utrka u toj izbornoj jedinici mogla biti vrlo tijesna. Culej je dobio zadnje, četrnaesto mjesto te osvojio 5,56 posto glasova.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> VLADA KREĆE U PRIKUPLJANJE PODATAKA O “POJEDINCIMA KOJI ŠIRE NETRPELJIVOST”
>>> (VAŽNO) Iz BiH se može ući u Hrvatsku na 12 sati i vratiti bez PCR testa
>>> Čermak prodao Crodux slovenskom Petrolu za više od 200 milijuna eura
>>> Gordan Lauc pozvao DORH da kazneno goni one koji siju strah zbog korone: ‘Ovo je trovanje nacije’
>>> Istisnuo si prišt na bradi i umalo umro: Znate gdje se na licu nalazi ‘trokut smrti’?
Komentari

Najnovije