facebook

Crvenom bojom premazao zastavu Jugoslavije, objasnio zašto je to učinio

Podijeli

Pomoću vremenske crte duge 232 metra posjetitelji ulaze u riječku povijest gdje uz pomoć vodiča upoznaju razna važna događanja iz tog vremenskog razdoblja

Spektakularni projekt riječke tvrtke Thorax – “Rijeka, koraci i vrijeme” – posjetitelje upoznaje s važnim događanjima kroz posljednjih 116 godina burne riječke povijesti što uključuje vremensku crtu dugu 232 metra po kojoj će se na Korzu hodati sutra od 9.30 sati.

Sastavni dio izložbe su i zastave bivših država na ovim prostorima – a bilo ih je čak deset u posljednjih 116 godina – izložene na postamentima na Korzu. Jedna od njih je, naravno, i zastava Socijslitičke Federativne Republike Jugoslavije, koja je i uoči otvorenja instalacije zasmetala nekima pa je na nekim društvenim mrežama na Facebooku pokrenuta hajka i histerija zbog “SFRJ zastave na Korzu”, piše Riječanin.

To je dovelo do toga da je jedan muškarac crvenom bojom premazao zastavu SFRJ, sastavni dio izložbe o povijesti Rijeke, a potom se sam prijavio policiji.

‘Samo da izađem u novinama’

Navodno je rekao kako je “to učinio samo da izađe u novinama”.

Program “Rijeka, koraci i vrijeme” održava se u subotu 1. veljače od 9.30 do 12 sati na Korzu.

Pomoću vremenske crte duge 232 metra posjetitelji ulaze u riječku povijest gdje uz pomoć vodiča upoznaju razna važna događanja iz tog vremenskog razdoblja.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MESIĆ TUŽIO HRVATSKU EUROPSKOM SUDU ZA LJUDSKA PRAVA – Zbog teksta M. Holjevca o njemu!
>>> RASPLELE SE TAJNE VEZE: Jesu li masoni doveli Milanovića na vlast? Novi predsjednik stari je znanac vrlo moćnih ljudi!
>>> EUROJACKPOT 5 POGOĐEN JE U HRVATSKOJ: Pogledajte koliko novca je osvojio sretni dobitnik
>>> Tomislav Jonjić: Petokraka u Rijeci simbolizira stoljeće nasilja i terora nad hrvatskim narodom
>>> Meteorolozi najavljuju ekstremno vrijeme. Stižu ledeni val s Arktika i snijeg
Komentari

Najnovije