Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

Crnom bojom poliven spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu

Spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu, koji se nalazi u gradskoj četvrti Plokite,  u ponedjeljak je poliven crnom bojom, o čemu je policiju obavijestio jedan građanin, a u tijeku je potraga za počiniteljem.

“Policija je danas od jednog građanina zaprimili informaciju da je spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu poliven crnom bojom te je policija poduzela mjere za pronalaženjem počinitelja,” rekla je Ana Čepić glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Policija također utvrđuje je li riječ o oštećenju tog spomenika ili samo o polivenoj crnoj boji koja se može oprati, dodala je.

Splitski SDP je ovo polijevanje spomenika crnom bojom ocijenio kao “povijesnu perverziju” jer se, rekli su, spomenik odnosi na  momke koji su se borili i dali živote da “Split bude hrvatski, a ne talijanski grad.”

“Puno veći problem od crne boje kojom je oštećen spomenik je društveno crnilo koje tolerira i podupire državna i lokalna vlast, a iz kojeg proizlaze ovakve manifestacije anti-antifašizacije,” navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik splitskog  SDP-a  Goran Kotur. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SPLITSKI BRANITELJI POLUDJELI ZBOG ‘USTAŠKE ZASTAVE’! ‘Prespavali ste 90-e? Što je sljedeće, trobojnica?’
>>> POLITIČKA BOMBA! Otkriveno što je Milanka Opačić dobila za svoje uljebništvo?
>>> SUIGRAČI SHRVANI SMRĆU MLADOG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA: ‘Zašto, zašto baš on? Doživljavao sam Andru kao brata’
>>> Beba je plakala bez prestanka. Onda su roditelji otkrili ovo na njenom nožnom prstu – Svaki roditelj bi trebao znati ovo!
Komentari

Komentari