Srijeda, 15 srpnja, 2020

CRNOGORSKI PREMIJER SRBIMA PRIJETI RATOM? ‘Tko nas pokuša destabilizirati, bit će sankcioniran

Odnosi Crne Gore i Srbije rapidno se, iz minute u minutu – pogoršavaju.

Nakon tvz. “crkvenog raskola” pri čemu je Crna Gora tražila povrat hramova SPC-a u svoje vlasništvo i premijerke Brnabić koja je građanima Srbije poručila da ne ljetuju u Crnoj Gori, eskaliralo je na odluci da Crna Gora otvori granice prema nekim državama.

No, na tom spisku Srbija se ne nalazi, pa se sve dodatno zaoštrilo srpskom “odmazdom” i odlukom da crnogorskim aviokompanijama zabrani slijetanje na njezino tlo.

O svemu se danas oglasio premijer Crne Gore – Duško Marković:

“Više nismo sami”

“Svaki pokušaj destrukcije i destabilizacije biće sankcioniran u skladu sa Ustavom i zakonom. Odlučno i efikasno. Jer Crna Gora nije ono što je bila prije 10 ili 20 godina. Jer Crna Gora na globalnoj sceni nije više ni sama ni sebi prepuštena”, bez uvijanja je rekao na aktualnom satu.

“Svi pokušaji ugrožavanja mira, stabilnosti, a posebno nezavisnosti i građanskog društva CG – uzaludni su. Uzaludniji nego nasrtaji”, dodao je Marković.

“Naše odluke su možda loše, ali su naše”

Premijer je istakao kako je nesporno da se u Crnoj Gori neće kreirati odluke sa pogledom i strahom što se o tome misli u susjednom dvorištu.

“Crna Gora je primjer regionalnom zajedništa i solidarnosti. Naše odluke mogu biti loše, ali su naše i ničije druge. Ne obazirem se na glasove koje dolaze, o njima će suditi građani. Možda je naša Vlada loša i nije uspješna, ali će o tome kazati građane na izborima”, zaključio je crnogorski premijer.

Autor:S.V./Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> DALMACIJA NAPUŠTA HDZ? Nemaju riješena, tko će glasati za ovakvu listu?
>>> STOŽEROVE MJERE I DALJE PRIJETI: Pljuštat će kazne? Objavili što je ovog vikenda strogo zabranjeno
>>> Tko mora u karantenu kada doputuje u Njemačku?
>>> Zagreb Prideu smetaju zastave Hoda za život, aktivisti poručuju: ‘Idemo ih zapaliti’
Komentari

Komentari