Ponedjeljak, 30 ožujka, 2020

CRNA GORA: MUP zabranio djelovanje Ravnogorskog pokreta

Rukovoditelj Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i potpredsjednik crnogorske Vlade Duško Marković odlučio je zabraniti djelovanje nevladine organizacije Ravnogorski pokret iz razloga što je njen rad u suprotnosti s Ustavom Crne Gore.

Ravnogorski pokret registriran je 18. travnja ove godine u MUP-u, a Marković je u istaknuo da je rješenje o upisu donijeto bez saznanja rukovoditelja MUP-a, javlja Radio Slobodna Europa.

Rukovoditelj MUP-a također ističe da je saznanje da je Ravnogorski pokret registriran izazvalo oštre reakcije dijela javnosti te da je pokrenuta inicijativa da se njegovo djelovanje zabrani.

On dodaje da je u rješenju navedeno da je djelovanje ovog Pokreta suprotno Ustavu, jer “zastupa i zagovara ideologiju koja predstavlja opasnost po neovisnost, suverenost i ustavno uređenje Crne Gore, što izaziva opasnost po javni mir, javni poredak i javni moral”.

Inicijativu za zabranu rada Ravnogorskog pokreta formalno je pokrenula nevladina Građanska alijansa (GA) koja smatra da je riječ o “nacionalističkom pokretu koji promovira nacionalnu mržnju, zastupa ideologiju koja je tijekom Drugog svjetskog rata pobila tisuće nevinih i koju je kao takvu država proglasila fašističkom, i da je ta presuda i dalje pravosnažna”.

“Kako država Crna Gora nije abolirala niti lustrirala četnički pokret, njihova registracija tj. njihovo djelovanje je suprotno Ustavu Crne Gore pa u skladu s tim podnosimo ovu inicijativu”, navedeno je u inicijativi Građanske alijanse o zabrani rada ovog pokreta./HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VOJNIK ‘OTPUSTIO KOČNICE’: U ime napaćenog naroda, je*em vam sve po spisku!’
>>> Zagrebački branitelji Vukovara reagirali na prijavu hrvatskog veterana od strane “Inicijative mladih za ljudska prava”
>>> ‘MLADI’ PRIJAVILI BRANITELJA BEZ NOGE ZA GOVOR MRŽNJE! Da su ovo znali o Anti, nikada to ne bi učinili…
>>> Komšić slavio u logoru u kojemu je Armija BiH mučila Hrvate
Komentari

Komentari