Srijeda, 12 kolovoza, 2020

ČOVIĆ ČESTITAO OLUJU: Danas se ta borba vodi drugim sredstvima, to posebno osjetimo mi Hrvati iz BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović uputio je čestitku predsjednici RH, predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjedniku Vlade RH povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja”.

Čovićevu čestitku Hrvatski Medijski Servis prenosi u cijelosti.

Svaka godišnjica veličanstvene vojno-redarstvene akcije “Oluja” potiče nas na razmišljanje o zajedništvu, ljubavi prema domovini i borbi za slobodu. Prevelika žrtva koju su podnijeli svi sudionici i stradalnici za slobodnu i samostalnu Hrvatsku zadužuje nas, uz beskrajnu zahvalnost, da sve buduće naraštaje učimo o snazi hrvatskoga čovjeka koja se posebno ogledala u onim teškim vremenima za cjelokupan hrvatski narod.

Time su zadužili sve nas da uvijek, bez iznimke, podignute glave i s ponosom govorimo kako je Domovinski rat bio časna borba za nacionalnu slobodu, neovisnost i samostalnost. Danas se ta borba vodi drugim sredstvima. To osjetimo posebno mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, kojima se spočitavaju identitet, kultura i nacija, te brane izražaji svega onoga što jedan povijesni narod čini.

Vojno-redarstvena akcija “Oluja”nije bila samo borba za pozitivne vrijednosti u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini; dala je i nama nadu da se kroz ustrajnost i hrabrost može postići sloboda. Te vrijednosti posebno baštinimo danas.

U ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime, svim Hrvatima i Hrvaticama u Domovini i inozemstvu, posebice hrvatskim braniteljima koji su svojim djelima osigurali jedinstvo i cjelovitost današnje Republike Hrvatske želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu vojno-redarstvene akcije “Oluja”, navedeno je u čestitci.

Čović je uputio čestitku i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu i hrvatskim braniteljima, fra Marku Duranu, gvardijanu samostana Sv. Ante Padovanskog u Kninu i gradonačelniku Knina Marku Jeliću./HMS/

Komentari

Komentari