Srijeda, 3 lipnja, 2020

CIJELI CENZURIRANI KOMENTAR VUČIĆA: Sa par riječi osudio Šešelja a onda drvlje i kamenje na Hrvate

Većina medija zapravo je objavila samo onaj kratki dio u kojem jasno osuđuje postupak Šešelja no to je tek jedna strana medalje, našima medijima očito draža. Evo cijele slike odnosno govora.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je današnji incident u kojem je haški osuđenik i zastupnik u srbijanskoj skupštini Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu i nazvao taj čin nedopustivim, te podsjetio na incidente tijekom njegova posjeta Zagrebu, rekavši kako žali zbog odluke službenog Zagreba da povuče izaslanstvo Hrvatskog sabora i prekine službeni posjet Gordana Jandrokovića Srbiji.

“Naše je da to osudimo i u tome se razlikujemo od Hrvata koji, uz iznimku Kolinde Grabar Kitarović, ništa od incidenata kada sam ja bio u Zagrebu nisu osudili”, rekao je Vučić, podsjetivši na paljenje srpskih zastava i incidente koji su prethodili njegovom nedavnom posjetu Hrvatskoj i prosvjede tijekom posjeta.

“Ne zaboravite, nekoliko srpskih zastava je spaljeno dan prije nego ću doći u Zagreb. Na dan kada sam bio u Zagrebu jedan njihov zastupnik me je jurio po ulicama, a iznenadio se valjda kad sam stao pa nisam više htio bježati. Vrijeđali su me, nazivali najgorim četnikom, najpogrdnijim imenima i to meni nije bio dovoljan razlog za napuštanje Zagreba jer sam smatrao vrlo važnim da razgovaramo”, rekao je Vučić.

On je naglasio kako “zato žali zbog odluke Andreja Plenkovića da povuče posjet gospodina (Gordana) Jandrokovića Beogradu”.

Na podsjećanje novinarke da je veleposlanica Srbije u Zagrebu odbila primiti prosvjednu notu hrvatskog MVEP-a, Vučić je pitao “a što su državni organi Republike Srbije loše napravili?” “Jesmo li loše primili gospodina Jandrokovića ili nije doživio gostoprimstvo od nas”, upitao je Vučić, a na konstataciju da je večeras u Beogradu otvoreno predstavništvo Hrvatske gospodarske komore rekao da će se zbog današnjeg incidenta “loše osjećati” Srbi koji žive u Hrvatskoj.

“Reći ću vam zašto je sve ovo štetno po nas. Prvo, u Hrvatskoj danas živi 186.000 Srba. Oni će se večeras lošije osjećati jer o njima nema tko brinuti poslije ovoga”, ocijenio je Vučić.

Srbijanski predsjednik je, nastavno na tu ocjenu, rekao kako Hrvatska u općini Dvor na Uni planira podići spomenik Alojziju Stepincu. “Taj spomenik Alojziju Stepincu, pravomoćnom presudom osuđenom za zločine počinjene protiv Srba, bit će potpuno bačen u sjenu i to u mjestu koje je najstrašnije stradalo od ustaške kame”, rekao je Vučić, istaknuvši kako će podizanje tog spomenika Stepincu “proći nezapaženo zbog naših gluposti koje smo ovdje pravili”.

Srbijanski šef države je podsjetio i na incident kad su radikali i Vojislav Šešelj tijekom posjeta Federice Mogherini galamom i povicima “ua”, te “Srbija Rusija, ne treba nam Unija” prekidali njezin govor u Skupštini Srbije. “Šešelj to napravio i Mogherini, pa je Mogherini govorila u nemogućim uvjetima i ne samo da nije napustila Srbiju, nego nije napustila ni Skupštinu”, rekao je Vučić.

Srbijanski predsjednik je potom podsjetio što je u međuvremenu od obećanog napravljeno za hrvatsku zajednicu u Srbiji – od ulaganja 600.000 eura u kuću bana Jelačića do gradnje mosta kod Monoštora, financiranja Družijance, uključivanja četiri predstavnika u pokrajinsku administraciju u Vojvodini, te više Hrvata u MUP Srbije.

“Čekam Kolindu Grabar Kitarović da se pohvalimo. Hrvati su naši građani i dajte da im pomognemo da se osjećaju baš tako, da se osjećaju sigurno”, rekao je Vučić, istaknuvši kako se time želi pokazati “kako se ponaša jedna odgovorna zemlja”.

“I onda vam se dogodi ovo što vam naruši i ugled i image i – što da radite. Zamislite da sam isto to htio napraviti i otići iz Zagreba – pa javnost u Srbiji to ne bi mogla prihvatiti. Ali, sve što se na bilo koji način kaže protiv Srba je valjda uvijek dobro ili općeprihvaćeno”, zaključio je Vučić. Hina

Skraćeni uljepšani komentar Vučića bez prozivki na račun Hrvatske pročitajte OVDJE 

>>> PUPOVCU NEUGODNO: Zašto to mene pitate?

>>> OVO MEDIJI NE SMIJU OBJAVITI: Ovaj slučaj zapravo otkriva da se Srbija skriveno slaže sa postupcima Šešelja

>>> NIJE SAMO ŠEŠELJ: Gore su me vrijeđali zastupnici Vučićeve stranke, nego radikali

Komentari

Komentari