Utorak, 28 siječnja, 2020

Cijela Hrvatska je uz nas!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov svjetskog prvaka. Dupini su u finalu u Budimpešti pobijedili domaćina Mađarsku sa 8:6.

Hrvatsku je do drugog zlata u povijesti predvodio kapetan Sandro Sukno s tri pogotka.

– Još nismo svjesni što smo napravili. Najteži turnir u mojoj karijeri, pobijedili smo sve najbolje momčadi na svijetu. Hvala na podršci, cijela Hrvatska je iza nas.
Sve je napravljeno da Mađari budu prvaci, a mi smo ih pobijedili pred deset tisuća gledatelja. Idemo slaviti – rekao je kapetan. Izbornik Ivica Tucak bez pogrešaka je vodio reprezentaciju na ovom turniru. – Mogu čestitati i zahvaliti ovim predivnim momcima. Sretan sam što sam trener ove reprezentacije. Hvala svim suradnicima. Ogromna je sreća, cijela Hrvatska je uz nas – rekao je hrvatski izbornik.
Uoči Svjetskog prvenstva najavljivao je borbu za zlato!
Ovo je šesta medalja za Hrvatsku u nizu na svjetskim prvenstvima, uz zlata iz Melbournea i Budimpešte, dupini su osvojile i tri uzastopne bronce (Rim 2009, Šangaj 2011, Barcelona 2013) dok je prije dvije godine u Kazanu osvojila srebro.

– Rekli smo da smo ovdje došli po zlato. Izuzetno teška utakmica, dugo se lomila. Uvijek je lakše odraditi posao kad imamo ovakve momke. To su divni momci, predstavili smo Hrvatsku na najbolji način – istaknuo je Ivica Tucak, prenosi vecernji.hr.

Fah
Komentari

Komentari