FaH

Četvero mladih privedeno zbog ubojstva profesora (35), ubili ga jer je prijavio kršenje mjera?

Podijeli

Profesor engleskog na Gospodarskoj školi u Varaždinu, Nino Čengić (35), prebijen je u noći s petka na subotu u varaždinskom kvartu Graberje. Četiri osobe su ga napale i izudarale drvenim palicama te ostavili da leži na tlu. Pronašli su ga prolaznici te je prevezen u varaždinsku bolnicu, gdje je podlegao ozljedama, piše Varaždinski.

Policija je podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva protiv četiri osobe. Riječ je o 24-godišnjoj ženskoj osobi te tri muške osobe u dobi od 24, 25 i 29 godina. Tijekom dana su privedeni u istražni zatvor. Nakon što daju iskaz pred državnim odvjetništvom izvest će ih pred sutkinju istrage.

Kako neslužbeno doznaje Varaždinski, u incidentu su sudjelovali A.G. (24), I. G. (20), I.V. (29) i D.Ž. (25). Prvo troje je iz Varaždina, a četvrta osoba je s područja Međimurske županije. Koja je točno bila uloga svakoga od njih u usmrćivanju 35-godišnjeg profesora, utvrdit će se tijekom istrage te kasnije u kaznenom postupku.

Oglasio se i DORH

Priopćenjem se oglasio DORH. Zatražili su istražni zatvor za osumnjičene. Objavili su i neke nove detalje zločina.

“Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. svibnja provelo prvo ispitivanje četvero uhićenih hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a”, piše DORH.

Ovako su rekonstruirali tijek događaja.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 29. svibnja 2021. oko 4,00 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, zadao veći broj udaraca 35-godišnjem oštećeniku drvenom palicom u glavu te ga oborio na tlo, a osnovano se sumnja da su potom svi osumnjičenici nastavili zadavati udarce rukama i nogama oštećeniku u glavu, nakon čega su napustili mjesto događaja, a tijelo oštećenika prekrili kartonskom ambalažom i uništili njegov mobitel”, opisali su.

“Oštećenik je zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnja 2021. godine. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 24-godišnjakinja u svojem stanu u Varaždinu neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra.

Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela”, kažu iz DORH-a.

Prijavio klub Kulturanu

Navodno je incidentu prethodilo to što je Čengić već ranije nadležnim tijelima prijavljivao klub Kulturanu, koji se nalazi u neposrednoj blizini mjesta događaja, zbog kršenja epidemioloških mjera, radnog vremena i slično. Sukob oko toga, kako se čini, otišao je u neželjenom smjeru i doveo do tragedije.

Nino Čengić radio je kao profesor engleskog jezika na Gospodarskoj školi u Varaždinu, trenutno na zamjeni. Članovi kolektiva opisuju ga kao pristojnog kolegu koji je uredno radio svoj posao te su u šoku nakon saznanja što se dogodilo protekloga vikenda.

 

Komentari

Najnovije