Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

ČETNIK VUČKO OSUĐEN NA SMRT! Kazna će se izvršiti injekcijom, Amerika mu ne oprašta zločin

Takozvani američki četnik, Amerikanac Eric Frein (33), osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubojstva jednog i ranjavanja drugog policajca, kao i zbog terorističkih aktivnosti i posjedovanja oružja za masovno uništenje.

Frein, koji se predstavljao kao “četnik Vučko”, bio je opčinjen četničkim pokretom. Pripadao je grupi ”Istočni vuk”, a posebno ga je fascinirala jedinica Vukovi s Drine. Na više desetaka fotografija Eric Frain nosi različite srpske uniforme, šajkaču s kokardom ili beretku sa srpskim oznakama, a fotografirao se i ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

Za sobom ostavljao prazne kutije “Drine”

Zločin je počinio 12. rujna 2014., nakon čega je 48 dana bježao policijskim potjerama, ostavljajući za sobom samo kutije cigareta “Drina” i eksploziv.

Smrtna kazna bit će izvršena injekcijom, a tijekom izricanja presude Frein nije pokazao nikakve emocije, iako je prethodno izjavio:

“Samo teška iskušenja revolucije mogu nam vratiti slobodu koju smo nekad imali. Tenzije su visoke i čini mi se da je pravo vrijeme da zapalim buktinju u ljudskim srcima”.

Autor:S.V. / Dnevno.hr
Komentari

Komentari