Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Čelnici HDZ-a bijesne zbog Škore! ‘Znate li što mu SDP nudi?’

“Bio je najprije generalni konzul u Pečuhu, kasnije je bio saborski zastupnik, otišao je nakon osam mjeseci. Ako želiš mijenjati svijet, mijenjaj stvari oko sebe. Ja sam isto svašta prošla, on je otišao zato što to nije donosilo dovoljno novaca da bi izgradio tih svojih nekoliko kućerina i visoke zidove kojima se ogradio i sada tvrdi da je on nekakav narodni čovjek. Ma dajte, molim vas!”, komentirala je svojedobno danas već bivša predsjednica Mirolslava Škoru i njegov angažman na izborima za Pantovčak.

Nije od tada prošlo puno vremena, no isto se tako okolnosti nisu previše promijenile.

Grabar-Kitarović više nije predsjednica, predsjedničkim odajama ravna Zoran Milanović, no Škoro od politike nije digao ruke.

Štoviše, baš kao što je prije par mjeseci izazivao nervozu kod Grabar-Kitarović tako danas izaziva nervozu kod HDZ-ovaca, koji smatraju da će ovaj bivši predsjednički kandidat svojim nastupom na parlamentarnim izborima koristiti Bernardićevom SDP-u. Rat između Škorina pokreta i Plenkovićeva HDZ-a ne prestaje puniti medijske stupce, a retorika i nije previše nepoznata hrvatskom puku, piše Dnevno.hr.

Škoro, naime, Plenkovića javno naziva učenikom Sanaderove škole, premda je i on sam saborske klupe grijao baš u eri bivšeg premijera. Istovremeno, Jandroković i Plenković čime sve kako bi javnost uvjerili da nakon parlamentarnih izbora ni pod koju cijene neće koalirati sa Škorom budući da je on sjajan partner SDP-a.

Glas za Škoru je glas za SDP, poručio je Plenković, no ankete su jasne.

Ako doista bude želio zadržati vladajuću poziciju bez Škore neće moći sastaviti Vladu, osim ukoliko se ne odluči na veliku koaliciju, što je u ovom trenutku ipak malo vjerojatno. Žustri nastupi prema Škori od strane Plenkovićeva HDZ-a zapravo bi se mogli opisati kao pokušaj pridobivanja neodlučnih birača iz centra, jer Plenković u svojim nastupima sve i da želi ne smije otići previše desno. U tome slučaju glasovi na centru bi se osuli, a ako se oni ospu to bi moglo upravo SDP-u donijeti relativnu pobjedu na izborima. SDP bi u tom slučaju imao nekoliko postotaka glasova više od vladajuće stranke, a onda bi mogao profitirati i na rubnim mandatima.

Kako ističe nekoliko HDZ-ovaca s kojima smo razgovarali problem po vladajuću stranku leži u izbornim jednicima koje su na dosadašnjim izborima slovile za njihove utvrde. Riječ je primjerice o Slavoniji i Dalmaciji. Jedinice su to u kojima HDZ sada ima dvije oštre konkurencije u obliku Škore, ali i u obliku Mosta, dok se SDP za naklonost svojeg biračkog tijela bori bez adekvatnih konkurenata, što im itekako ide u prilog, piše Dnevno.hr.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NEMA NAM SPASA: Ništa od najavljenih 10 milijardi eura iz Europe, što je napravio Plenković?
>>> TUŽNA VIJEST U Splitu preminuo talentirani hrvatski sportaš
>>> POVIŠENI TONOVI! Plenković u sukobu s najbližim suradnicima: HDZ na rubu eskalacije
>>> MILANOVIĆ JE SAD STVARNO PRETJERAO: Ne priznaje Dan državnosti, TRAŽI SE OPOZIV!
Komentari

Komentari