Srijeda, 8 travnja, 2020

ČASNI LJUDI NAPUŠTAJU PLENKOVIĆA: General Markač zbog Istanbulske podnio ostavku

Zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko tijekom Domovinskog rata Mladen Markač podnio je ostavku ministru unutarnjih poslova RH Davoru Božinoviću na mjesto posebnog savjetnika.

Kako doznajemo, general Markač dao je ostavku zbog odluke premijera Plenkovića da Vlada uputi zahtjev da se na dnevni red Sabora stavi zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije.

Davor Božinović imenovao je umirovljenog generala Mladena Markača svojim posebnim savjetnikom za obavljanje pojedinih poslova iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova.

>>> POLITIČKA BOMBA ZA PLENKOVIĆA: Važan ministar Hrvatske vlade pozvao na zaustavljanje ratifikacije Istanbulske

Markač je imenovan savjetnikom na prijedlog ministra Božinovića te uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a sukladno Zakonu o Vladi RH.

Savjetničku dužnost Markač je obavljao bez zasnivanja radnog odnosa i bez naknade za rad.

>>> Dopis saborskim zastupnicima: Evo gdje se u Istanbulskoj konvenciji nalazi rodna ideologija

General Mladen Markač je nakon prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj 1990. sudjelovao je u stvaranju specijalnih policijskih jedinica. U rujnu 1990. imenovan je pomoćnikom zapovjednika Antiterorističke jedinice Lučko, a početkom 1991. godine je imenovan za zapovjednika te jedinice, prenosi hrvatska-danas

Imao je ključnu ulogu i u vojno-redarstvenoj Operaciji Bljesak u svibnju 1995. godine. Sudjelovao je u mnogim ratnim operacijama, uključujući i Operaciju Oluja. Posebno zahtjevna i teška je bila zadaća njegove jedinice na Velebitu.

>>> BERNARDIĆ OPET IZNENADIO NOVINARE: Doslovno nije svjestan no upravo je napravio medvjeđu uslugu protivnicima Istanbulske

Komentari

Komentari