Petak, 4 prosinca, 2020

CAPAK ODGOVORIO: Neću poslušati preporuku WHO-a

U Hrvatskoj je danas 357 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Imamo 2560 aktivnih. U protekla 24 preminule su tri osobe. Preminuli su u Zadru, Vinkovcima i Splitu. U samoizolaciji je 8770 osoba.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćila je u četvrtak da se sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima covidom-19, trebaju testirati, pokazivale one simptome ili ne. To je preporuka stručnjaka WHO-a, upitanih na konferenciji za novinare o stanju u Sjedinjenim Državama gdje su epidemiolozi ocijenili da testovi nisu potrebni za one koji nemaju simptome bolesti, prenosi N1

Hoće li Hrvatska poslušati tu preporuku, komentirao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak:

“Ako kontakt i testiramo, oni svejedno moraju u samoizolaciju jer bez obzira na negativan PCR test bolest se može razviti nakon nekog vremena. Događalo se da su kontakti, prvo negativni pa onda pozitivni, zbog lažne sigurnosti u međuvremenu zarazili nekoliko osoba.

Naša je preporuka išla da se ljudi radije stavljaju u samoizolaciju ako je epidemiološka situacija čista. Razmatramo preporuku Svjetske zdravstvene organizacije iako smo svjedoci da se preporuke često mijenjaju. Prilagodit ćemo se kad vidimo sva obrazloženja te preporuke.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Policajka iz Njemačke: ‘Kad se vratim kući, svima ću preporučiti Hrvatsku za odmor’
>>> NEĆETE VIŠE SAMO TAKO LAKO IZ SAMOIZOLACIJE: Uvode nova pravila! Imamo nova saznanja, nešto ćemo pooštravati…
>>> OTKRIĆE: Imamo nova žarišta korone – Capak je upravo otkrio gdje je virus buknuo
>>> BOŽINOVIĆ O CRNIM SLUTNJAMA: ‘Samo je jedna mogućnost da ne dođe do potpunog lockdowna…’
Komentari

Komentari