Ponedjeljak, 28 rujna, 2020

CAPAK NE ŽURI: Znate li što se mora dogoditi da proglase kraj epidemije?

Ukupno je od koronavirusa u Hrvatskoj oboljelo 2246 osoba, a ozdravilo ih je 2088. Ukupan broj preminulih je 103.

14:13 – Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246. Do sada je testirano 67297 osoba, od toga 602 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 17 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2088, što je 11 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 103, priopćili su iz Stožera.

11:24 – Ministar Vili Beroš obratio se javnosti nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. – Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) i kazao kako tijekom jutra nije bilo novooboljelih.

– To se nije dogodilo slučajno – istaknuo je i dodao: – Nadam se da nećemo imati više ovakvih izazova.

Naveo je kako je jučer bilo 66 aktivnih slučajeva, no i da sakupljaju podatke do 12:45.

– Adekvatno smo odgovorili na ovu krizu, to bi mogao biti jedan od indikatora da bismo mogli i dalje nastaviti to raditi. Ja ću predstaviti svoj program – komentirao je skorašnje izbore ministar Beroš.

– Ova Vlada već tri i pol godine radi na vrlo ozbiljnim pitanjima. Mi smo otvoreno išli rješavati probleme. Nismo ništa spremali u ladice. Ja sam siguran, što se tiče HDZ-a, da smo naše sposobnosti rješavanja kriznih situacija pokazali i to ne samo jednom. A tu smo bili među najboljima u svijetu – istaknuo je ministar Davor Božinović.

– Nisam na listi HDZ-a. Drago mi je što je karlovačka podružnica prepoznala moj rad. Nisam na listi, to mora odlučiti Predsjedništvo – navela je Maja Grba Bujević o napisima kako se ona nalazi na listi HDZ-a za nadolazeće izbore.

Upitan o kraju epidemije, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da se smatra kako je kraj epidemiji nakon što prođe 14 dana od posljednjeg slučaja.

– Trebamo biti oprezni i čim ne bude cirkulacije virusa, razmišljat ćemo o tome da proglasimo kraj epidemije – nadometnuo je Capak.

Komentirao je i što ako bude turista pozitivnih na koronavirus.

– Naših autohtonih slučajeva više nemamo. Imamo još nekoliko zaraženih. Smatramo da imamo dovoljno kapaciteta u slučaju unosa. Održali smo sastanak u vezi s time što učiniti u slučaju da se zarazi turist, taj dokument objavit ćemo do kraja tjedna. Cilj nam je zaštititi turiste, ali i naše građane.

Nadometnuo je kako će rezultati seroloških testiranja biti gotovi do kraja tjedna i objavljeni.

10:32 – U 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 52 uzorka brisa, svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

9:41 – Prema danas pristiglim podacima Kliničkog bolničkog centra Osijek, u zadnja 24 sata testirano je 74 uzoraka, a – kao i u prethodnih 11 dana – svi su bili negativni na koronavirus. Ukupan je broj oboljelih od početka epidemije 133 osobe, međutim jučer je još jedna osoba izliječena, što je već 117 osoba s područja Osječko-baranjske županije koja je preboljela ovu bolest.

Na liječenju u KBC-u Osijek nema pacijenata oboljelih od COVID-19, a preostalih osam pozitivnih osoba liječi se kod kuće. U samoizolaciji su dvije osobe, odnosno jedna manje nego dan prije.

9:38 – Prema evidenciji epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije izliječena je i posljednja oboljela osoba na našem području, tako da u Zadarskoj županiji  više nema zaraženih  koronavirusom.  Nitko nije pod aktivnim nadzorom, a zdravstveni nadzor istekao je za 3872 osobe.

Od danas testiranja na koronavirus provode se samo u Općoj bolnici u Zadru, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je deset uzoraka.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> TO JE TO, HDZ POTPISAO PORAZ: ‘Ovim potezom pokazali su da su se pomirili s gubitkom’
>>> POVRATAK ILEGALNIH IMIGRANATA: Slovenija šalje tisuću policajaca na našu granicu, a na bosanskoj strani raste pritisak!
>>> Obersnel piše Plenkoviću: “Nemojte hapsiti naše, nije fer žrtvovati ugled projekta EPK za postotke u izbornom ciklusu”
>>> JE LI MOGUĆE SMIJENITI PREDSJEDNIKA? EVO ŠTO KAŽE USTAV!
>>> A što sad? Na jugu se zbog korone počeo događati očajan fenomen…
Komentari

Komentari