Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Capak: ‘Ako je Divjak pozitivna, članovi Vlade neće morati u izolaciju!’ Objasnio i zašto!

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je u utorak kako u slučaju da ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ima koronavirus, ostali članovi Vlade neće morati u samoizolaciju jer su na jučerašem sastanku u Vladi svi nosili maske.

Svi dužnosnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i ministrica Blaženka Divjak u utorak su od epidemiologa dobili uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na korona virus, jer je državna tajnica iz Ministarstva pozitivna na koronavirus.

Divjak je jučer sudjelovala na sastanku Nacionalnog vijeća za uvođenje eura u Banskim dvorima, pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića, na kojoj su bili svi ministri.

Na upit gdje se državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja Ivana Franić zarazila, ravnatelj HZJZ-a Capak kazao je da je jedna osoba iz Ministarstva bila u rizičnom kontaktu na velikom okupljanju i pozitivna je. U tom je Ministarstvu bilo više kontakata s djelatnicima, kazao je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

S obzirom da se jučer održala sjednica Nacionalnog vijeća na kojoj je bila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, a ona je kontakt oboljele, Capak je rekao da su za trajanja sastanka svi imali maske, što znači da čak i ako bude pozitivna, sudionici tog sastanka ne trebaju u samoizolaciju.

“Sama Divjak i drugi zaposlenici moraju u samoizolaciju, a neki su se i testirali, rezultati će biti poznati predvečer”, najavio je, dok je u međuvremenu sama Divjak potvrdila kako je njen test pokazao da nije pozitivna na koronavirus.

Capaka su novinari pitali je li državna tajnica Ivana Franić bila na svadbi i je li kršila mjere samoizolacije, prenosi dnevno.hr 

“Ja znam da je bilo veliko okupljanje, ali ne znam da je riječ o svadbi, znate više od mene. Čim se saznalo za jednu oboljelu, dr. Alan Medić iz Zadra javno je apelirao na sve da budu u samoizolaciji. Je li se radio o kršenju samoizolacije, ne mogu vam odgovoriti”, rekao je.

Capak je rekao i da nakon provedenih parlamentarnih izbora, 5. srpnja, nisu primijetili porast broja zaraženih.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> RAT U HDZ-u ZBOG PUPOVČEVA POTPREDSJEDNIKA! Uključio se i Medved: Plenković nas je izdao
>>> Stižu kazne? Jedna skupina ljudi bi mogla gadno platiti: ‘Ne želimo to, ali…’
>>> Od danas pa nadalje: Ove 3 mjere moraju se držati apsolutno svi u RH…
>>> Novi simptomi Covida-19: Obolijeva sve više mladih koji nemaju groznicu
Komentari

Komentari