ČAČIĆ SHOW: “BERNARDIĆ NEMA POJMA O NIČEM, NIJE IMAO NI MILANOVIĆ, A ŠKORO JE FILOFAŠIST JER PODRŽAVA ZDS”

Podijeli

Radimir Čačić ne smatra da bi Bernardić bio bolji premijer od Plenkovića.

“Objektivno, ne zna ništa, ali ništa nije znao ni Milanović. Plenković, da li je išta znao? Znao je nešto o diplomaciji.

O funkciji premijera nije. Bernardić je mlad, pametan dečko koji je spreman učiti i koji je radnik, spreman je razumjeti što mu govoriš. Nemojmo podcjenjivati Bernardića”, poručio je Čaćić pa dodao kako ni on nije znao ništa o radu ministartva kada je preuzeo resor, ali je znao o graditeljstvu. Podsjetimo, njegova tvrtka CONING koju je otkupio u privatiziciji nakon što je bio direktor iste u socijalizmu, je otišla u stečaj ostavivši stotine milijuna kuna dugova.

Varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić gostovao je u N1 Studiju uživo. U 3. izbornoj jedinici na izbore izlazi samostalno, a u 6. izbornoj s Restart koalicijom.

Škorin “filofašizam”

Na početku je prokomentirao odluku Visokog prekršajnog suda kojom se pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu dopušta da na početku pjesme Bojna Čavoglave izvikuje “Za dom spremni”.

“Sve dok budemo relativizirali fašizam, nacizam, mržnju po bilo kojoj osnovi, ne može biti dobro. Presuda Visokog prekršajnog suda je sramotna, uvredljiva… Svaku vrstu filofašizma treba s gađenjem odbaciti… Govorimo o koljačima, zločincima i režimu koji je ubijao ljude…”, rekao je Čačić pa dodao kako Miroslav Škoro cijeli program svodi na filofašizam.

Za 3. izbornu jedinicu kaže kako je to “njihova baza”, a za međimurskog župana i bivšeg HNS-ovca Matiju Posavca, koji će također biti na listi u toj jedinici, rekao je kako je korektno što je izašao iz HNS-a i odbio biti u toj političkoj kaljuži. “Ljudi koji su glasali za Posavca nikad nisu glasali ni za SDP ni za HDZ”, dodao je.

“Mi nismo HNS, držimo se svojih riječi. Podržat ćemo potencijalnog premijera Bernardića… Interese građane Hrvatske štiti ćemo prisustvom i projektima”, govori Čačić. Vjeruje da će biti žetončića u Saboru, a vidi ih na Škorinoj listi.

Očekuje ponavljanje izbora

“S Plenkovićem je jasna stvar, ako ulazi s teretom Škorinih ultradesničara koji ne bi dozvolili pobačaj čak ni ako je žena silovana… Škoro će se morati riješiti balasta, barem četvrorice. Tri predstavnika Srba i Radin se sigurno neće družiti s filofašizmom. Ta četvorica su i poruka prema Europi i civiliziranom svijetu”, pojašnjava.

Smatra da će se ići na ponovljenje izbore, a za veliku koaliciju u prvom krugu, kako kaže, nema šanse. “Bit će pitanje hoćemo li moći formiratai vladu, a nakon izbora ujesen će se vidjeti hoćemo li ići u formiranje velike koalicije.”

Što se tiče najave Vlade da će otkupiti INA-u, Čačić kaže: “Ne mogu kupiti ništa, ali je politički to zgodno pričati. SDP nema stav o tome, ali govori o bedastoćama, ne o suštini…”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> I HOS-OVCI OSUDILI transparent navijača, DAMIR MARKUŠ: “BORILI SMO SE PROTIV ONIH KOJI SU TO RADILI”
>>> A SMETA IM ORBAN? Na Hvaru će se snimati srpska serija “JUGOSLAVENKA”
>>> Hrvatski tjednik: Dramatičan razlaz Plenkovića i Krstičevića u višesatnoj svađi?
>>> ‘Ovo je nezamislivo!’ Milanović šokiran, znate li kakav scenarij nam slijedi iza izbora?
Komentari

Najnovije