Čačić pokušao objasniti zašto se beljio iza leđa ministrice Divjak

Podijeli
Varaždinski župan Radimir Čačić ispričao se danas zbog grimasi koje je jučer radio ministrici Blaženki Divjak iza leđa, dok je ona novinarima davala izjavu

Čačić je, piše Telegram, na Facebooku napisao kako bi se ‘želio ispričati zbog neprimjerene reakcije i gestikulacije’, priliko jučerašnje izjave ministrice Blaženke Divjak da se djeca od 1. do 4. razreda u ponedjeljak, 25. svibnja, trebaju vratiti na nastavu u školama. Tvrdi, međutim, da njegova reakcija nije imala nikakve veze s ministričinim istupom.

Pred kamerama se beljio jer su mu, kako je pojasnio, njegovi suradnici došli reći da je Plenković već krenuo prema mjestu događaja i da nije čekao njega kao domaćina, pa njegovi ljudi nisu znali što da rade. ‘To mahanje i jezik nemaju veze s onim što je ministrica govorila. Pričala je, i ja nisam znao da li ostati s njom, ili ići za Plenkovićem’, pravda se Čačić.

Priznaje, doduše, kako se smijao i kolutao očima kad je ministrica rekla da osnivači škola, odnosno županije, nisu spremne za prijevoz učenika. Zbog toga se, kaže, ne ispričava. ‘Kad bi to bilo nepristojno – što pišem po dlanu i smijem se, dajte, što bi onda sve moglo biti nepristojno’, kaže Čačić.

O tome što je to tako opširno ispisivao po ruci iza leđa ministrice, kaže kako je zapisivao ‘što je Divjak pogrešno govorila’.

‘Apsolutno nevjerojatna izjava! Svaki dan me zovu prijevoznici, mole da počnu voziti, spremni su osigurati sve epidemiološke mjere. Pa 40 posto njihovog prihoda nosi prijevoz učenika, a i ostatak posla im je značajno pao. Reći da osnivači županije nisu spremni je van svemira pameti’, kaže Čačić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NIJE BILO POTREBNO BLOKIRATI DRŽAVU!? Markotić – očekivali smo razorniju epidemiju
>>> Srbi ga žestoko napali zbog tetovaže Ante Gotovine: Htjeli su Veliku Srbiju, a sada…!
>>> ŠVICARSKI LIST PISAO O HRVATSKOJ SITUACIJI: ‘Na jesen će biti prekasno. Spasiti se trebaju sad. Srećom, imaju jednu prednost’
>>> Stipe Petrina otkrio čiji je sin provalio u tatin sef i ukrao 650 000 kuna! Iznio i ozbiljne optužbe
>>> Penavin odlazak otkrio veliku rupu: Što se događa?
Komentari

Najnovije