Foto: Miro Bulj

BULJ: “VOJSKU NA GRANICE! Što se još treba dogoditi?”

Podijeli

SABORSKI zastupnik Mosta Miro Bulj upozorio je na sve češće incidente ilegalnih migranata na hrvatsko-bosanskohercegovačkoj granici i zatražio angažiranje Hrvatske vojske u čuvanju granice.

Bulj tvrdi da stanovnici Zagore žive u strahu i pritom podsjeća na slučaj otmice starijeg muškarca u blizini mjesta Aržano, krađu vozila čovjeku iz Imotskog, napad na čovjeka iz Trilja te brojne druge incidente s materijalnom štetom.

“Što se još treba dogoditi da bi vlasti reagirale?” pita Bulj i traži angažiranje vojske na granicama zbog ilegalnih migranata.

Bulj ističe da prema zakonu Hrvatska vojska ima mogućnost izlaska na granicu, a on će kao član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražiti da se o tome raspravlja na Odboru, kao i na plenarnoj sjednici sabora.

“Hrvatsku granicu u duljini tisuću kilometara sada čuva hrvatska policija koja, uz sav trud i rad koji ulaže, nema dovoljno materijalnih uvjeta ni ljudskih resursa”, smatra Bulj.

Pritom je upozorio da je trenutno u BiH oko 60.000 ilegalnih migranata, a iz Grčke bi mogao krenuti novi val.

“Zbog ozbiljnosti situacije i ugroze nacionalne sigurnosti još jednom pozivam mjerodavne da na naše granice pošalju Hrvatsku vojsku”, rekao je Bulj.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> RUČNE BOMBE, STRELJIVO, LAŽNE TABLICE, POLICIJSKE TRAKE – što je 23-godišnjak iz BOROVA namjeravao s tim?
>>> Vakula objavio veliku prognozu kakvo nas vrijeme očekuje ove jeseni i zime
>>> VRATIT ĆE HERCEG-BOSNU? Ljubić upozorio, izborni zakon ili tražimo teritorijalnu autonomiju
>>> RUSI BRUTALNO IZVRIJEĐALI VUČIĆA ZBOG DRŽANJA PRED TRUMPOM: POGLEDAJTE S ČIM SU GA USPOREDILI!
Komentari

Najnovije